Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Nu, nu vorbim de specia de pasăre răpitoare pe cale de dispariție, ci de o firmă din județul Mehedinți, care a cumpărat la licitație fosta platformă industrială Mocars. Aceasta a aparținut în ultimii ani falimentarei Optimobil Leasing din Oradea!

Societatea „Vulturul Pleșuv Junior” din Halânga, specializată în activități de închiriere și leasing cu mașini și echipamente pentru construcții, dar și în comercializarea materialelor de construcție, a plătit peste 2,2 milioane de lei, prețul de pornire al licitației, pentru a intra în posesia platformei care cu mulți ani în urmă adăpostea unul dintre cele mai profitabile combinate de prelucrare a lemnului din zona de vest a țării.

Mai exact, firma mehedințeană a cumpărat platforma industrială, compusă din hale industriale cu o suprafață construită de peste 50 de mii de metri pătrați, amplasate pe un teren de peste 140 de mii de metri pătrați. Pentru alte bunuri gen centrală termică, spații verzi, construcții și alte terenuri s-au mai plătit încă 5.600 de euro. „Vulturul Pleșuv Junior” era unul din creditorii garantați pentru bunurile scoase la licitație.

Care va fi soarta fostei platforme industriale? Vom afla, cu siguranță. Sperăm însă că nu va fi vândută bucată cu bucată ca materiale de construcție…

JCS-Nina Curița