Caraş-Severin, Romania

LUPAC – AFC Voința Lupac a remizat sâmbătă, 9 martie, scor 1-1, cu ACSO Filiași, în etapa a XVI-a a Ligii 3, Seria a VII-a!  Eduard Tudor a deschis scorul pentru Lupac în minutul 53, iar Calu, în minutul 62, a marcat golul egalizator!

Echipa antrenată de Mircea Manu se află pe locul 8, cu 20 de puncte și mai are de disputat încă două etape din actualul campionat, cu CSM Deva în deplasare și cu CSC Ghiroda și Giarmata Vii acasă.

„Exact cum spuneam în declarațiile premergătoare meciului că o să obținem un rezultat pozitiv împotriva echipei din Filiași! S-a terminat 1-1 cu un pic de gust amar, deoarece le-am zis băieților că aveam puterea să câștigam acest meci. Mai ales după evoluția bună din perioada pregătitoare trebuia să închidem meciul la 1-0 pentru noi. Știam că echipa CSO Filiași are jucători cu nume ce au trecut prin Divizia A, precum Cioblă și Petre, cu jucători care anul trecut au avut un baraj pentru promovare în Divizia B. În acest an, Filiașul se bate la primele două locuri ale seriei. Am întâlnit o echipă foarte bună cu talie, forță și detentă bună, cu o organizare ofensivă bine pusă la punct, dar puțin deficitari pe defensivă. Am încercat să-i surprindem mereu printr-o superioritate numerică pe tranziția noastră pozitivă și, cu un joc cât mai direct spre poartă, am reușit să ne creăm două ocazii mari în prima repriză, una chiar singur cu portarul. Mă refer la ocazia lui Mihaly cu capul. Dacă își calcula mai bine pașii reușeam să deschidem scorul chiar la începutul meciului. Cu siguranță că ne făceam jocul mai ușor. A fost un joc de luptă în care am reușit să închidem cu bine culoarele în adâncime, chiar dacă am fost surprinși. Am reușit să evităm pericolul advers și să intrăm la pauză cu 0-0. Ne-am adunat forțele și imediat la începutul reprizei secunde am înscris prin Tudor și am preluat conducerea! Din păcate, ne-am relaxat puțin la o repunere laterală și am fost surprinși cu o minge lungă în careul nostru. Pe dominația lor am fost egalați la unu. Am încercat să schimbăm în blocul ofensiv. I-am introdus și pe Ivașcu, Jinga și Cristodulo. Am reușit să punem din nou în pericol apărarea adversă. Până la final nu am găsit inspirația necesară pentru a aduce victoria. Per total sunt mulțumit pentru că de când sunt la Voința Lupac, nu am pierdut niciun meci acasă. Sper să mențin această nucă tare până la finalul campionatului. Urmează să mergem la Deva cu gândul de a aduce punct sau puncte pentru a avea un play-out cât mai liniștitor. Vrem să egalăm performanța de anul trecut, adică câștigarea play-out-ului!”, a declarat antrenorul Mircea Manu.

Urmează pentru Voința Lupac duelul cu CSM Deva, ocupanta locului secund în Seria a VII-a. Partida va avea loc pe 16 martie, la Deva.

JCS-Ștefan Moraru