Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – AFC Voința Lupac a învins vineri, 27 ianuarie, cu scorul de 3-1 formația CSM Reșița, în primul amical din acest an pentru ambele echipe!  S-au evidențiat Avramovici, Jinga și Crăciun prin golurile marcate pentru Lupac, în timp ce pentru Reșița a înscris Trancă. Pentru CSM Reșița urmează cantonamentul de la Băile Herculane!

„Dacă ne raportăm strict legat la joc, a fost, zic eu, o victorie meritată a celor de la Lupac. Noi venim după o perioadă de opt zile în care volumul de muncă a fost foarte ridicat și mă așteptam ca reacția noastră să fie una greoaie. Țin să-mi felicit jucătorii pentru modul în care s-au comportat în această primă fază de readaptare cu efortul. A fost un prim test de evaluare care ne ajută să stabilim lotul care va pleca în cantonament. Singurul lucru care nu mi-a plăcut este rezultatul. În rest, nu mă așteptam la o evoluţie foarte bună, pentru că nu am lucrat relațiile de joc, nu puteam să avem prospețime. Au fost și lucruri pozitive, dar au apărut aceste greșeli individuale care pe fond de oboseală sunt inerente. Jucătorii noi s-au adaptat bine la Reşiţa, dar deocamdată se vede că nu s-au integrat încă în relațiile de joc pentru că nu am avut suficient timp. Dar sunt jucători cu calitate, în care am încredere. Trancă a avut o evoluție bună, după cum ați văzut, nu doar pentru că a dat gol, dar într-adevăr este un jucător care are calitate și cred că ne va ajuta mult. Duminică vom pleca la Herculane, unde vom sta şapte zile, până duminica cealaltă. De la Herculane ne întoarcem şi rămânem în cantonament la stadion. Pe 8 februarie avem un amical cu Hunedoara”, a spus Călin Cheregi, antrenorul CSM Reșița.

Adrian Enăşescu, proaspăt instalat în funcția de antrenor principal la Lupac, s-a declarat mulţumit de prestația echipei sale: „A fost primul nostru joc de pregătire, un joc bun. Adversarii au un ritm în plus, parcă, dar a fost un meci cu o intensitate bună și ţin să mulţumesc băieţilor că s-au angajat atât de bine din punct de vedere fizic. Dacă luăm așa, pe fazele jocului, în atac am marcat trei goluri, am purtat și câteva acțiuni destul de cursive și sunt mulțumit de faza ofensivă. Iar pe defensiv cred că ne-am descurcat binișor. S-au angajat în dueluri tari şi am reușit să închidem culoarele, să primim doar un gol după o execuție excelentă a lor. O să avem amicale în fiecare weekend. În 4 februarie cu Lugojul, în 11 cu Buziaș, pe 18 cu echipa Under 19, iar pe 25 februarie avem un amical cu Răcășdia. Vom încheia seria amicalelor în data de 4 martie, după care reîncepem în campionat. Ca obiective pentru partea a doua a campionatului avem în primul rând conturarea unui lot. Au plecat cinci jucători şi cred că e o şansă pentru tineri, să-i dezvoltăm. Aici am găsit un nucleu de bază, cu Danci, Săndescu, Petruţ și Banac. Pe lângă ei, pot crește niște tineri jucători. Avem liniștea necesară, presiune nu există după ratarea play-off-ului, dar încercăm să ne exprimăm cât mai bine în play-out și, bineînțeles, în cele trei jocuri care mai sunt de disputat”.

JCS-Ștefan Moraru