Caraş-Severin, Romania

LUPAC – AFC Voința Lupac a reluat pregătirea de săptămâna trecută, iar  băieții lui Adrian Enășescu s-au impus în primul amical cu scorul de 3-0 în fața formației CS Sânandrei Carani! În perioada următoare, „croații” au programate mai multe jocuri de pregătire, dar și câteva dueluri în primele tururi ale Cupei României!

„Am început bine amicalul cu CS Sânandrei Carani și mă bucur că am avut un joc bun, mai ales pe fază ofensivă, drept urmare am și marcat trei goluri. Pe parcursul acestui joc de pregătire am rulat tot lotul pe care-l am în acest moment la dispoziție. Am vrut să văd la treabă și juniorii de 2007, 2006 și 2005. Echipa Carani a terminat în sezonul precedent pe locul 3 în Timiș, deci nu este o formație slabă. Următorul joc de pregătire ar fi trebuit să fie sâmbătă cu Hațeg, dar cum ei s-au retras din Liga 3, trebuie să ne reorientăm. Probabil vom face un amical vineri cu formația din Dognecea. Ne așteaptă apoi pe 2 august un meci de cupă, pe data de 5 jucăm cu Gătaia, pe 9 este din nou meci de cupă, pe 12 cu Ghiroda, pe 15 ar trebui cu Buziaș, dar pe 16 va fi cupă. Vom vedea dacă vom juca amicalul cu Buziaș, depinde dacă ne vom califica mai departe în cupă. Încă nu știm adversarul pe care-l vom avea în cupă, Federația va anunța. Totuși, noi ne dorim un parcurs cât mai lung în Cupa României și aceste meciuri vor fi benefice pentru noi, având în vedere că ne pregătim pentru meciurile oficiale din campionat. O să am ocazia să-i văd la treabă și pe tinerii care se încadrează la regula Under. Avem câțiva jucători tineri la pregătire și vom vedea după această perioadă dacă vor face pasul la Liga 3 și dacă vor rămâne la noi. Cu siguranță că vor aduce un plus de valoare echipei! Până în acest moment al pregătirii, echipa răspunde bine la efort și sunt mulțumit de cum se prezintă băieții la antrenamente. La finalul lunii august este programat să înceapă campionatul și încă nu știm 100% în ce serie vom evolua. Mi-aș dori să jucăm în seria Timiș – Arad, deoarece sunt echipe bune, valoroase, care practică un fotbal frumos.”, ne-a spus Enășescu.

Sunt și noutăți în lot, iar antrenorul Lupacului speră să mai poată transfera din juniorii lui Leo Doană, de la CSM Reșița: „Samuel Urdea este singurul care a plecat de la noi, față de cei care am fost în sezonul trecut. Giurică și cu Jinga mai era vorba să plece, dar au revenit asupra deciziei. La capitolul veniri aș putea să-i menționez pe Paul Mereu, portarul de la Leo Doană de la CSM Reșița U19, Loren Stoia de la Lugoj, îi avem pe frații Musteța și Narcis Plută de la Deva. Ne-am dori câțiva copii de la Reșița, dar nu știm încă ce vor face ei. Ne place cum joacă Canea, Zărie, Gurin și ne-am mai dori să-i avem pe Ivașcu și Abel Ursu, dar este greu. Vedem ce va fi. Cred că vor rămâne opțiuni pentru CSM Reșița. Aș putea să menționez faptul că a revenit la echipă Christian Popa. În mare parte vom merge pe omogenitate și în sezonul următor!”

JCS-Ștefan Moraru