Caraş-Severin, Romania

OȚELU ROȘU – Trei percheziții, la spital, la cabinet și acasă, la medicul șef, au fost derulate în dosarul penal pentru luare de mită după ce, din martie până în octombrie, ar fi eliberat certificate medicale și rețete neconforme cu realitatea, în schimbul unor sume de bani!

Vorbim despre Secția de Medicină Internă a Spitalului Orășenesc Oțelu Roșu, fiind vizată în principal presupusa activitate infracțională a unui medic șef, care este cercetat de ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Caraș-Severin, coordonați de un procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin.

„În fapt, s-a reținut că, în perioada martie-octombrie 2024, inculpata, în calitatea menționată, a eliberat atât certificate de concediu medical, cât și rețete medicale care atestau date neconforme cu realitatea, existând suspiciunea că acestea au fost eliberate contra unor sume de bani. Pentru probarea activității infracționale, joi, 24 octombrie 2024, ofițerii DGA – Caraș-Severin au desfășurat o acțiune de flagrant, moment în care medicul în cauză a fost prins în timp ce primea suma de 200 de lei pentru eliberarea unui certificat de concediu medical. În continuarea cercetărilor, tot în cursul zilei de joi au fost efectuate 3 percheziții domiciliare, atât la Spitalul Orășenesc Oțelu Roșu, cât și la domiciliul și la cabinetul individual al medicului. Totodată, a fost pus în executare un mandat de aducere la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin.“

Mai mult decât atât, începând din aceeași zi de 24 octombrie, a fost dispusă punerea în mișcare a acțiunii penale față de medicul-șef, iar în urma audierilor a fost luată și măsura preventivă a controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile.

JCS-A.M.

5 Comentarii

  1. Ar trebui investigat și modul cum se fac angajările la spital.
    Pe nevasta fostului popă din localitate, nu o ia nimeni la intrebari ?

  2. Rușine, tuturor celor care au pus în scenă, mizeria asta : 200 de roni, bulion, miere, ouă, etc., reprezintă mită ?, în țara care este devalizată de 30 ani ?
    A cerut doamna doctor 200 roni, pentru a-i da unuia, 2 zile de concediu medical ?….l-a și tras de mânecă în cabinet, sau el s-a rugat de doctoriță ? Și asta se întâmplă într-un spital din care pleacă doctorii( și nu mai vin alții, nici măcar din India),…oare, de ce?! Doamna doctor, fiind șef de secție, ar fi putut să nu mai facă gărzi si nici consultații în ambulator ; și totuși făcea tot, chiar și compartimentul de cronici, în beneficiul pacienților. În acest moment, în spital mai sunt doar 8 medici de specialitate clinică,…și doar 12 ECONOMIȘTI ?!!!… cetățenii pot sta liniștiți : economiști din spital nu iau mită !

    • Ar fi putut sa nu mai facă gărzi şi ambulator, dar foamea de bani e mare.
      Totuşi, cum e cu economistii ăia de la birouri ?
      Ce taxa le-a perceput madam suru la angajare ?
      Nu o imvestighează nimeni si pe ea ?
      La 80 de ani parca trebuia sa iasa la pensie, nu sa tina ocupat postul ăla.

      • Doamna Suru, este evident în mod ilegal, director financiar la 68 ani! Este menținnută, susținută și înfiptă bine, de către primărie, direcția sanitară, “partidul” și serviciile(?!) pentru că ea strânge banii (nu numai de la angajări!) și îi trimite… în sus, ierarhic, celor care o susțin. Economiștilor, nu li s-a cerut bani la angajare, pentru că sunt rudele doamnei Suru, ale domnului primar, ale managerului, etc.

  3. Cate dosare penale au fost deschise pentru jefuirea fara mila a Uzinei Otelu Rosu? Acolo sunt hale goale si obiecte care nu au meritat a fi demontate.Locurile de munca promise de SomfeleanPNL.Umbrarescu PSD poate la fabricile de jucarii din Germania.

Adaugă comentariu