Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Aproape 100 de spectatori, inclusiv neobosita galerie Magica Balta, au asistat la amicalul din Balta Sărată între liderul Ligii a IV-a Caraș-Severin și echipa de Liga 3!

A fost un joc disputat, pe un teren înghețat, cu multe faze de poartă mai ales în a doua repriză. Ezerișul, cu trei jucători de culoare care au ieșit în evidență mai ales prin calitățile fizice, a controlat începutul jocului și a reușit să deschidă scorul prin superexecuția puștiului de 17 ani, Sorin Careba, demi-voleu de la 16 metri sub bară. Elevii lui Ion Bica nu au dezarmat și au reușit egalarea câteva minute mai târziu prin proaspăt transferatul chiar de la Ezeriș, Ionuț Derbac, șut din interiorul careului la colțul lung. Băltăreții puteau chiar intra în avantaj la cabine, dacă vârful Ilie Simion, scăpat singur cu Birăescu, nu trimitea peste poartă din câțiva metri.

În partea doua, gazdele au preluat inițiativa și au ratat câteva ocazii până la lovitura de la 11 metri obținută de Dovlete și transformată cu siguranță de căpitanul gazdelor, Bebe Feneș. Au urmat alte ratări de o parte și de cealaltă, iar egalitatea s-a restabilit cu 10 minute înainte de final, când Geangălă a finalizat cu un lob elegant o angajare în adâncime. S-a terminat 2-2, un rezultat echitabil după părerea celor doi antrenori, Ion Bica și Mircea Manu.

„Am jucat cu o echipă de Liga 3, am văzut că și-au adus jucători noi, jucători puternici. Băieții noștri s-au prezentat destul de bine, ținând cont că încă suntem în partea de pregătire fizică, ne antrenăm pe terenul 2, un teren greu, când am dat de terenul acesta mai înghețat n-am reușit să punem în aplicare exact ce ne-am dorit din punct de vedere tactic. Sperăm ca la începerea campionatului să fim pregătiți, altă variantă nu avem, clar, obiectivul nostru este promovarea Caransebeșului în Liga 3. Dar mai întâi luăm etapă cu etapă, mai ales că prima etapă chiar este un meci greu la Moldova Nouă peste care trebuie să trecem cu bine, dar luăm etapă cu etapă până la terminarea campionatului și apoi barajul. Ne-am întărit și prin venirea lui Manea, Derbac, Arjocan, dar mai sunt jucători care vin. Anul trecut am fost doar o mână de jucători care am dus tot campionatul, iar la baraj s-a văzut”, a spus Bica.

De partea cealaltă, tehnicianul Progresului Ezeriș, caransebeșeanul Mircea Manu, a precizat: N-a fost un joc ușor, ținând cont că am avut un meci de pregătire și vineri cu juniorii U19 de la CSM Reșița. Am venit să onorăm această partidă, ce pot spune, am început binișor jocul, ceea ce am lucrat la antrenamente, cu un pressing sus, am deschis scorul, după care, încet-încet, am intrat în jocul gazdelor. Până la urmă pot să spun că e un rezultat echitabil, 2-2, e ceea ce a fost pe teren. Noi suntem încă în căutări de jucători, încă mai așteptăm, pentru că suntem descoperiți. Astăzi nu am avut patru titulari, fundașul dreapta, fundașul la marcaj, mijlocașul central, așteptăm din partea conducerii întăriri pe posturile deficitare, eu vreau dublaj pe posturi, dar vedeți și dumneavoastră, asta e situația. Ne pregătim mai departe pe Gloria, încercăm să facem un lot competitiv, nouă ne-a și plecat coloana vertebrală, dar lucrăm cu ce avem.”

Magica Balta: Ruicu-Cozma, B. Dragomir, Duțescu, Manea, Dovlete, Derbac, Feneș, Arjocan, M. Dragomir, Negrei, Simion. Rezerve: Văcărescu, Marina, Birtea, I. Dragomir, M. Frenț, Vlad, Benea.

Progresul Ezeriș: Birăescu, Cârlugea, Veca, Musa, B. Dumitru, Cărăușu, Teka, Careba, Burkan, Geangălă, Piquionne. Rezerve: Varga, Corneanu, Damian, Crețu, Ș. Lungu, I. Lungu.

JCS-R.M.