Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Aceasta este valoarea estimată a pachetelor ridicate în urma a 7 percheziții domiciliare, de la o rețea de contrabandiști, în dosar fiind deja făcute două rețineri, cu propuneri de arestare preventivă!

Cercetările vizează constituirea unui grup infracțional organizat, în scopul comiterii infracțiunii de contrabandă.

„La data de 1 iulie 2024, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul I.P.J. Caraș-Severin, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Caraș-Severin, au pus în aplicare 7 mandate de percheziție domiciliară, la persoane cercetate pentru constituirea unui grup infracțional organizat în scopul comiterii infracțiunii de contrabandă, constând în colectarea, deținerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia. În sarcina uneia dintre persoanele în cauză s-a reținut și comiterea infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor.“, transmite Poliția județului.

Cercetările au scos la iveală faptul că, de la începutul acestui an, în Timiș, ar fi fost constituit și ar fi acționat un grup infracțional organizat, specializat în contrabanda de țigarete, care avea două paliere, de aprovizionare și distribuție. Trei bărbați sprijiniți de alte persoane ar fi aprovizionat gruparea, urmând ca marfa să fie distribuită din locațiile de depozitare sau în anumite locuri de întâlnire, prin predare personală.

„În urma celor 7 de percheziții domiciliare efectuate la data de 1 iulie 2024, au fost descoperite și ridicate peste 5.250.000 de țigarete fără timbru fiscal, estimate la peste 750.000 de euro (ascunse într-un imobil și o remorcă frigorifică), 48 de cartușe, calibru 9 mm, precum și alte mijloace de probă. La aceeași dată, procurorii D.I.I.C.O.T. au dispus reținerea a 2 persoane, iar astăzi, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți cu propunerea de arestare preventivă acestora, pentru 30 de zile.“, a mai precizat Poliția Caraș-Severin.

JCS-A.M.

Adaugă comentariu