Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Totul a plecat de la un proiect de hotărâre al edilului adjunct care nu a mai ajuns să fie dezbătut în Consiliul Local. Mai precis, viceprimarul Bebe Pasere intenționa să propună acordarea titlului de cetățean de onoare unui sportiv din Caransebeș, însă a retras proiectul de pe ordinea de zi, după ce a primit semnale că nu toată lumea este de acord!

Și dacă atunci când proiectul a fost retras, nu au fost prea mari dezbateri, acestea au început la final, când liberalul Cristian Dragomir a propus ca angajații primăriei să facă un regulament al atribuirii titlului de cetățean de onoare, cu niște criterii clare, „ca să nu ajungem în niște situații delicate”. „Cel mai bine e să propună Consiliul Local un astfel de draft de regulament, cei din primărie nu au nicio legătură cu atribuirea titlului de cetățean de onoare, consiliul votează, iar propunerile vin de la primar sau de la consilieri, nu de la angajații primăriei. Hai să ne gândim foarte atent atunci când mai propunem cetățeni de onoare. Trebuie să avem în vedere și conduita morală, și cetățenească, pentru că uneori nu avem date suficiente. E foarte subiectivă atribuirea aceasta.”, a replicat primarul Felix Borcean.

Nemulțumit că a fost nevoit să retragă proiectul, deși probabil ar fi avut majoritate, dar a dorit unanimitate, viceprimarul Bebe Pasere (PRO România) a venit cu replica pentru liberali: „Dle Dragomir, în momentul când ești campion național, meriți sau nu? Sunt ambiții politice și e bine să știe lumea. Sunt niște monede pe care vreți să le schimbați, e o chestie politică. Proiectul trecea și astăzi, mai ales că din grupul din dreapta mea poate doi nu au vrut să voteze, restul au vrut, doar că e vorba de instinctul de turmă. Săptămâna trecută am acordat titlul de cetățean de onoare unui câine. Vi se pare normal?”

A răspuns un alt liberal, Puiu Paica, potrivit căruia „comparația e deplasată, titlul i s-a acordat lui Cristian Brecica (acesta și câinele de salvare Vreni au participat la multe misiuni de salvare, ultima la cutremurul din Turcia-n.r.), un om care a făcut ceva pentru Caransebeș, trebuia să lăsați proiectul în dezbatere, așa veniți cu acuzații care…”!

Pare-se că liberalii au plătit cu acceași monedă, fiind nevoiți să retragă acum câteva săptămâni un proiect de hotărâre privind decernarea titlului de cetățean de onoare chirurgului Gheorghe Borcean, la fel, după ce primiseră semnale dinspre consilierii de stânga că proiectul nu va întruni voturile necesare.

JCS-R.M.