Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – La ultima ședință a Consiliului Local Caransebeș, viceprimarul a intervenit la punctul Întrebări/Interpelări, dorind să afle detalii despre salariul și programul de lucru al consilierului personal al primarului Felix Borcean, desemnat recent și administrator la operatorul de transport și salubritate!

„Aș avea și eu o întrebare, am văzut că la ședința trecută am aprobat încă un administrator la Transal Urbis. Din ce-mi aduc eu aminte, era o formulă pentru a fi neremunerat. Întrebarea mea este: E remunerat? Și dacă e, aș vrea să știm și noi, dacă se poate, cu cât e remunerat? E o societate cu probleme și vrem și noi să știm pe ce cheltuiți banii, la ce se referă funcția domnului Minea, ce program de lucru are?”, au fost chestiunile la care viceprimarul Bebe Pasere (Pro România) a dorit să afle răspunsuri.

Cel vizat, Mihai Minea, n-a rămas dator cu răspunsul, fără a preciza însă cât încasează de la Transal Urbis: „Am un contract de mandat care se face pentru administrator, nu e vorba de contract de muncă, sunt datorii și obligații din partea fiecăruia și pe măsura îndeplinirii sau neîndeplinirii obiectivelor poate oricând să fie reziliat acest contract. Nu există program de lucru la administrator. Eu consider că în mileniul al III-lea nu trebuie să plătim prezența, ci eficiența. Lucrurile care trebuie rezolvate la Transal țin de o analiză, o gândire care nu e obligatoriu să se facă într-un birou, acolo. Îmi pare rău că nu mi-am pus și CV-ul, dar dacă l-aţi vedea, ați fi mulțumit”.

Intervenția lui Pasere a fost catalogată de primarul Felix Borcean cel puțin surprinzătoare. „ Am simțit și o notă malițioasă, așa, ca și cum ar fi din afara primăriei, Bebe Pasere chiar ar trebui să știe. Am fost surprins, dar poate a fost în ipostaza de consilier local, sau poate în perioada de absență de câteva zile a crezut că s-au întâmplat niște lucruri și a cerut lămuriri”, a spus edilul Caransebeșului.

La final, președintele de ședință, social-democratul Valentin Dascălu, i-a transmis viceprimarului că va primi în luna martie datele solicitate.

JCS-R.M.