Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – … a cărei forţă este precizia cu care companiile aeriene îşi organizează zborul. Adică sursa „inspiraţiei” lui Bernard, tânărul pentru care pământul se-nvârte odată cu logodnicele lui alese pe sprânceană. Până când aterizează stewardesele la Paris, iar pământul începe să se cutremure cu tot cu precizia rigorii lui Bernard. Ce-a ieşit s-a văzut în cea mai recentă premieră a Teatrului de Vest, jucată pe scena reşiţeană în serile de vineri şi duminică!

Bernard e sensibil la uniforme, iar o dragoste adevărată se arată în văzul lumii.
E cât se poate de firesc să se întâmple aşa numai că, atunci când trei poveşti amoroase ies la iveală în acelaşi timp, se cam prăbuşeşte lumea tânărului „zburător” după fete epatante din aviaţie. Bernard însă le adoră pe Janet, Jaqueline şi Judith, cum şi ele îl adoră pe el.

Judith ascultă muzică de Wagner pe avion, în timp ce priveşte stelele. Şi-l imaginează pe Bernard făcând acelaşi lucru în singurătatea locuinţei în care sigur abia aşteaptă ca ea să revină. E ca şi cum s-ar privi în ochi. Jaqueline e atât de sensibilă la dragostea lui Bernard încât abia aşteaptă momentul în care-şi vor uni destinele. Iar Janet… cât de mult îl iubeşte şi ea.

Să fii iubit de trei fete una şi-una… câţi bărbaţi au curaj să se gândească măcar la asta? Robert, prietenul lui Bernard, venit din provincie pentru a se stabili în capitală, abia dacă visează la una singură. Cât despre Berta, o comoară de servitoare care ţine casa lui Bernard ca pe a ei, asta nu e viaţă pentru ea. A calculat Bernard cu precizie de zbor că va petrece câte două zile cu fiecare dintre cele trei logodnice ale sale fără ca ele să se întâlnească. A uitat însă că uneori vremea mai încurcă atât graficele, cât şi socotelile făcute cu precizia zborului… anulat de furtună. Exactitatea fusului orar se prăbuşeşte şi, odată cu el, încep să se adune norii pe cerul lui Bernard.

Va pleca cu Jaqueline la Saint Germain sau vor mânca în oraş în timpul în care Robert o invită la o plimbare pe Judith? Niciuna nu se lasă dusă din apartamentul în care Janet descoperă că americanii sunt singurii care spun „yes” şi-apoi plătesc pensie. Of course! Mai demult a cunoscut pe unul care i-a spus c-o va lua de nevastă după ce va deveni milionar. Cum acela tocmai i-a scris că e milionar, of course că e rândul ei să spună „yes”. Şi, cum Judith nu mai poate fi logodnica lui Bernard deoarece crede că-l iubeşte cu adevărat pe Robert, lumea începe să învârtă din nou după fusul orar, iar în viaţa lui Bernard se-aşează liniştea… de după furtună.

JCS-Ionel Ivaşcu