Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a aprobat cererea de finanțare pentru proiectul „Modernizarea și eficientizarea transportului public de călători în municipiul Caransebeș prin achiziția de mijloace de transport nepoluante – autobuze electrice”!

Proiectul Primăriei Caransebeș, depus în parteneriat cu cele din Buchin și Turnu Ruieni, propune înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public cu patru autobuze electrice și șase stații de reîncărcare aferente pentru operatorul de transport public local. Vor fi și două trasee periurbane, până la Borlova, respectiv până în centrul Buchinului, pe lângă cele patru operate în prezent în interiorul Caransebeșului de Transal Urbis. Noile autobuze nepoluante vor completa parcul auto de transport public existent în prezent (patru autobuze cu o vechime de șase ani și două microbuze cu o vechime de cinci ani, care consumă anual, în total, peste 35 de tone de comustibil).

Proiectul va fi implementat pe o perioadă de 36 luni de la semnarea contractului de finanțare, care se va face în scurt timp, dar nu mai târziu de anul 2026. Primăria Caransebeș ar urma să primească o finanțare de 9.815.863,80 lei fără TVA (1.944.000 euro fără TVA), în timp ce pentru Primăria Buchin finanțarea ar fi de 461. 350 lei fără TVA (50.000 de euro fără TVA). Proiectul este depus pe PNRR, Runda 1 aferentă Componentei C10 – Fondul local, Operațiunea I1.1 – Înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public.

JCS-R.M.