Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Coaliția de guvernare a decis susținerea acestui plan, inițiat de președintele PNL, Nicolae Ciucă, pe când încă era premier!

Planul PNL „România produce“, prezentat de ministrul Marcel Boloș, a fost dezbătut zilele trecute în ședința Biroului Politic Național al PNL, fiind ulterior discutat și în coaliția de guvernare. Despre acesta, senatorul liberal Marcel Vela a declarat: „Este un proiect anunțat și definit de către președintele Nicolae Ciucă, încă de când era premier, extrem de necesar pentru deblocarea potențialului economic al României. În coaliția de guvernare, s-a decis sprijinirea acestui plan concret de reindustrializare a României. Alături de proiectul liberal de dezvoltare «Anghel Saligny», care se derulează în prezent în toate localitățile din țară și acest plan va fi o premieră în ultimii 34 ani. Reindustrializarea României este o necesitate și PNL propune măsuri clare, o strategie și viziune pentru recuperarea unor domenii industriale unde România a avut performanță.“

Șeful liberalilor cărășeni crede că avantajul planului este că valorifică resursele naturale, lucru care va avea un efect multiplicator în privința veniturilor la bugetele centrale și locale, va crește numărul locurilor de muncă și va renaște economia națională.

Senatorul Marcel Vela a mai dezvăluit câteva detalii ale proiectului național PNL: „«Reînnoirea industrială a României» asigură o finanțare totală de 3 miliarde de euro, prin mai multe componente. Un miliard de euro destinat atragerii investițiilor private în economie. Astfel, proiectele sustenabile de cel puțin 150 milioane de euro vor primi un grant de 30% din valoare. 450 milioane de euro vor fi destinate sprijinirii industriei cu impact în reducerea diferențelor dintre regiunile țării. Alt miliard de euro este pentru decarbonizarea accelerată a industriei. 250 milioane de euro din planul național vor stimula prelucrarea în România a zăcămintelor naturale. 300 milioane de euro au ca destinație dezvoltarea afacerilor locale, firmele românești fiind ajutate ca să revină pe piețele internaționale. Dumnezeu să binecuvânteze România!“, a încheiat senatorul cărășean.

JCS-T.K.

5 Comentarii

  1. Catu, Fenechiu stiu despre Marea Deblocare? DACA totusi veti incepe ceva incepeti cu schimbarea acoperisurilor la fostele fabrici.

  2. rica venturiano Reply

    sa se revigoreze primesc , da sa nu se schimbe nimic, ori sa nu se revigoreze primesc , dar, sa se schimbe pe ici pe colo prin partile esentiale. Stimati parlamentari faceti ceva… reporterii de la caon sunt pusi in mare dificultate….repetati de 4 ani de zile aceleasi povesti ….

  3. Râd de Proști Reply

    Atâta îi duce capul pe reporterii caon ,sunt slugi la banul politic ce pretenții aveți?Presa nu mai există doar trăiește pe bani politici să ne dea știri cu și despre proștii din politică restul e rahat cu perje. Hai cenzura bagă mare!!🤣🤣🤣🤣🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

    • Pai pana acum ce ați pazit!? Oile? Sau dintr-o data ați avut o epifanie liberala și ați constatat ca ne-am desindustrializat în ultimii 35 de ani!? Propaganda și atât. După alegeri revenim la “ale noastre”…

  4. Asta cu reindustrializarea nu era la Marcelino Ciolacu ? S-a apucat si Vela sa alerge pe acelasi culoar cu socialistii. Atunci cand nu ai nimic de spus si nici rezultate de aratat basmele socialiste sunt numai bune in campanie. Dar turnatorii securitatii se aduna totdeauna in spirit fie ca sunt vopsiti in galben sau rosu.

Adaugă comentariu