Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Aceștia vor fi prezenți la evenimentele din perioada următoare cu obiecte realizate manual. Lucru posibil ca urmare a calendarului stabilit împreună cu Primăria Reșița de către Iasmina Olasz, inițiatoarea pieței virtuale handmade Reșița, grup al artizanilor locali pe cel mai cunoscut site de socializare!

Recent, zece artizani au fost prezenți în piața volantă din Luncă. Un moment frumos, cu atmosferă deschisă, lume curioasă și… producători mulțumiți deopotrivă de vânzări, cât și de interesul oamenilor.

În perioada următoare, artizanii vor participa la Festivalul „ETNICA”, organizat la Șură în perioada 1-3 iulie, la Festivalul de teatru pentru copii care va avea loc în centrul orașului, între 14 și 17 iulie, și la Festivalul de artă urbană de la finele lunii august. Pe această cale, Iasmina Olasz invită producătorii de obiecte realizate manual să participe în număr cât mai mare la evenimente, pe care să le onoreze cu un stoc suficient de produse.

„Mulțumim primăriei pentru receptivitate. Invit artizanii să se alăture grupului nostru, unde vor găsi informații pentru fiecare eveniment în parte și regulile de participare, pe măsura apropierii acestora. E important să fim cât mai mulți deoarece împreună putem realiza lucruri frumoase. De asemenea, invit pe toată lumea să ne cunoască și să cumpere cadouri handmade pentru cei dragi”, este îndemnul Iasminei.

De notat că, în urma participării la piața volantă, numărul membrilor grupului amintit a crescut cu 50%, ajungând la aproape 400. „Comunitatea este în formare, membrii ei urmând a stabili împreună pașii de urmat. Am în vedere posibilitatea de a ne constitui într-o organizație oficială, să ținem ateliere de creație pentru toate vârstele, etc.”, încheie Iasmina Olasz.

JCS-Ionel Ivașcu