Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Este vorba despre transporturile de mărfuri și de persoane verificate în județul nostru, cele mai multe nereguli fiind legate de viteză!

Pe drumurile publice din Caraș-Severin au fost verificate, în cadrul unei acțiuni Truck&Bus (camioane și autobuze), nu mai puțin de 634 de autovehicule, dintre care 433 destinate transportului de marfă, iar 210 – celui public de persoane. În urma acestora „au fost aplicate sancțiuni contravenționale în aproape 120 de cazuri în care au fost constatate nereguli. Din totalul sancțiunilor aplicate, 53 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 18 pentru neutilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, 2 pentru utilizarea incorectă a aparatului tahograf și 46 pentru alte abateri“.

Verificările polițiștilor au vizat legalitatea transportului public de persoane și a celui de mărfuri, fiind derulate pe parcursul săptămânii trecute. „Activitățile au avut ca scop prevenirea accidentelor rutiere în care sunt implicate autovehiculele destinate transportului public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri și cele destinate transportului de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone. Acțiunile polițiștilor cărășeni pentru impunerea respectării normelor legale de către participanții la trafic, inclusiv de către conducătorii autovehiculelor de transport public de persoane și transport de mărfuri, continuă și în perioada următoare.“, ne asigură Poliția Caraș-Severin.

JCS-A.M.