CARAȘ-SEVERIN – Acesta a fost răspunsul lui Romeo Dunca, fostul președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin, despre reindustrializarea judeţului!
Într-un interviu Caon Live, Romeo Dunca a abordat subiectul reindustrializării județului, un proiect intens vehiculat în ultimele luni. Întrebările despre întâlnirea dintre delegația Ambasadei Marii Britanii, investitorii interesați de Arsenal și președintele actual al Consiliului Județean, Silviu Hurduzeu, au deschis o discuție amplă despre starea industriei locale și promisiunile politice. „E de bun augur să se vorbească despre reindustrializare, dar realitatea este cu totul alta. Ne lipsesc oamenii, meseriașii. Unde mai găsești oameni care să lucreze pe strung sau pe mașini? Dacă vreau să găsesc acum doi meseriași să mă ajute să desfac o cutie de viteze, nu îi găsesc. Cum să pornești o linie de producție fără echipe pregătite?”, a declarat Dunca.
Fostul președinte al CJ a fost sceptic în privința rezultatelor concrete ale acestor inițiative. „S-a spus că în două luni încep angajările la Arsenal Reșița. A trecut mai bine de jumătate de an de la acea promisiune. Azi ni se spune din nou că totul e pe cale să se rezolve. Vom vedea… poate chiar vom număra primul proiectil fabricat aici. Dar unde sunt muncitorii care să susțină această reindustrializare?“, a adăugat candidatul Forța Dreptei pentru Camera Deputaților.
Romeo Dunca a criticat dur utilizarea reindustrializării ca temă electorală recurentă, subliniind că de-a lungul ultimelor alegeri au fost făcute promisiuni similare, fără rezultate vizibile: „Un om normal, după ce spune o minciună o dată, se jenează să o repete. Dar la noi nu e cazul. Armata roșie reia campania de reindustrializare de la un ciclu electoral la altul, obuz după obuz, până câștigă frontul alegerilor.”
Fostul lider județean a încheiat subliniind că problema industriei locale nu constă doar în lipsa investițiilor, ci și în lipsa forței de muncă specializate. „E greu să mai construim ce am pierdut. Dar, dacă se va întâmpla, să dea Dumnezeu să mă înșel și să fie cu adevărat un proiect industrial solid pentru Reșița. Aștept să-mi scrie cineva din proaspeții angajați, să-mi spună cum e la noul loc de muncă.“, a mai spus Dunca. Acesta a preferat să încheie acest subiect explicând că această ramură își are rostul ei, dar „mie unul nu-mi place să aplaud lucruri ce distrug oamenii“.
JCS-Denis Dutca
Material publicat de NV Wotan Media SRL, la comanda Partidului Forţa Dreptei, CMF 11240022
3 Comentarii
Nea Romy metalul care se prinde in chestia aia este atat de scump incat nu merita sa-l ridici de jos.
Cutezi sa te indoiesti de cuvantul psd-istilor ? Ei vor face, vor construi, vor reindustrializa, vor….chiar daca in spatele lor nu e decat haosul , minciuna, coruptia si furtul. Dar daca oamenii vor povesti frumoase chiar daca le chioraie matele de foame si copiii le sunt pribegi, nu te poti opune.
Ce s-a schimbat dupa 89 ? SIstemul de pile si relatii a devenit mai pregnant in societate, spagile mai prezente in viata noastra de la doctori si politisti pana la ultimul functionar de la care ai nevoie de o hartie. Institutiile de forta si Justitia au mai multe privilegii pentru a inchide ochii si a scapa infractorii de pedepse formand mafii locale in multe judete impreuna cu politicienii si capii lumii interlope. Basescu a incercat sa-I potoleasca dar a creat alti monstri prin puterile date unor descreierati din servicii. Toata economia tarii a trecut in mainile securistilor si a sagetilor lor din politica, au devalizat bancile si au infintat jocuri piramidale ca sa jefuiasca oamenii. Populatia a ramas cu cupoanele de la privatizare cu care se pot sterge la fund si inchiriati ca forta de munca ieftina la multinationale iar salarul lor este impartit cu statul la sfarsit de luna. Asta e statul roman de dupa 89, iar reprezentantii lui care ne-au adus in situatia asta vin si ne amagesc din nou ca vor reindustrializa judetul. Daca nu ne trezim nici acum si nu vom vota sa avem o justitie libera, nu vom avea o tara a noastra, ci doar a lor, a specialilor, iar noi vom fi obligati sa pribegim sau sa ne bucuram de bucuria lor.