Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – În județ funcționează 11 puncte de prim-ajutor. De asemenea, Ambulanța a suplimentat efectivele pentru a putea oferi ajutor în caz de urgență!

Aceste aspecte au fost discutate de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU). În privința zonelor forestiere, prefectul Ioan Dragomir a solicitat Direcției Silvice să dispună monitorizarea acestora astfel încât să poată fi evitat riscul apariției incendiilor de pădure.

Direcția de Sănătate Publică recomandă atenție la temperaturile extreme, explicând că în județ se iau măsuri și în această perioadă cu astfel de temperaturi. Astfel, pe teritoriul județului funcționează puncte de prim ajutor la Reșița, în Parcul Cărășana, în Parcul Tricolorului, acolo unde sunt amenajate corturi. De asemenea, UPU și camerele de urgență ale Spitalului Județean de Urgență Reșița, din toate cele trei staționare, au atribuții de intervenție în cazul în care există persoane afectate de caniculă.

La Moldova Nouă, puncte de prim ajutor funcționează în incinta Magazinului Imperial, în zona Pieței agroalimentare, precum și într-o altă locație a acestui magazin, în supermarketul Imperial. La Oravița, puncte de prim ajutor pot fi găsite în zona gării, cât și pe holul primăriei. În Anina, există un punct de prim ajutor în Centrul civic. La Oțelu Roșu sunt în curs de amenajare aceste puncte, alături de Caransebeș, care nu are încă, dar cei de la DSP recomandă să fie înființate cât mai repede.

Punctele de prim ajutor sunt destinate asigurării unor zone de răcoare, dotate cu apă potabilă, cu posibilități ca persoana să se poată întinde pentru o perioadă și, de asemenea, cu posibilități de măsurare a pulsului și tensiunii arteriale. La nevoie, personalul medico-sanitar al Direcției de Sănătate Publică va contribui și acesta cu asistență medicală, acolo unde punctele de prim ajutor nu sunt amenajate în unități spitalicești. De asemenea, Serviciul Județean de Ambulanță va lucra cu efective suplimentate pentru a putea oferi prim ajutor în cazul unor urgențe generate de expunerea la temperaturi ridicate“, informează DSP CS, făcând câteva recomandări cu care ne-am obișnuit pe vreme de caniculă.

Pentru orice fel de urgență, nu uitați de numărul 112 sau de punctele de prim ajutor.

JCS-A.M.