Caraş-Severin, Romania

ROMÂNIA – O aeronavă MiG 21 LanceR, din dotarea Bazei 86 Aeriene, care executa o misiune de patrulare aeriană deasupra Dobrogei, a pierdut legătura cu turnul de control!

„Aeronava decolase de pe Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, în jurul orei 19.50. Nu sunt date, la acest moment, despre starea pilotului și a aeronavei”, spun cei de la MApN.

Au fost declanșate de urgență operațiunile de căutare-salvare. Un elicopter IAR-330 Puma a decolat de urgență spre zona posibilului impact, iar echipajele de intervenție ale ISU Dobrogea au pornit, de asemenea, spre această zonă.

Elicopterul IAR 330-Puma care a decolat, miercuri, 2 martie, în jurul orei 20:21, în misiunea de căutare-salvare a aeronavei Mig 21 LanceR, a pierdut legătura radio cu turnul de control și a dispărut de pe radar în jurul orei 20:44. Conform MApN, pilotul a raportat condiții de vreme nefavorabilă și a primit ordin să se întoarcă la bază. „Ultima poziție cunoscută a elicopterului, care avea la bord un echipaj format din cinci militari, este zona localității Gura Dobrogei, la aproximativ 11 km de aerodrom. Nu se cunoaște starea echipajului sau a aeronavei. Și în acest caz s-au declanșat operațiunile de căutare-salvare”, transmit cei de la Ministerul Apărării.

Toți cei șapte militari din elicopter și pilotul MIG-ului au decedat!

JCS-N.C.