Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Astfel descrie deputatul Dumitru Rujan conducerea Spitalului Județean de Urgență din Reșița, cerându-i public șefului județului s-o demită de urgență pe Alina Stancovici!

Imagini deloc plăcute, ce arată situația deplorabilă în care se află o parte din secțiile spitalului reșițean, fac ocolul spațiului public, generând reacții peste reacții. Până la urmă, nume de genul „spitalul groazei“, dat nu numai celui din Reșița, ar trebui să însemne palma de trezire la realitate și un impuls spre schimbare. Doar că, după toate încercările, managementul Spitalului Județean de Urgență din Reșița pare de neatins, întărit pe poziție chiar în instanță.

„În urma imaginilor apărute atât în presa din Caraș-Severin, cât și în buletinele de știri ale unor televiziuni naționale, îi cer public colegului meu Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean, să demită de urgență managerul Spitalului Județean Reșița, spune deputatul cărășean. Doamna Stancovici este un manager nepregătit și un real pericol pentru pacienții internați.“

Pentru a o demite din nou pe Alina Stancovici, șeful județului a explicat că mai este necesară, de la Consiliul de Administrație al spitalului, o analiză a activității Consiliului Director.

Deputatul Rujan crede că, mai ales în cazul sănătății, politicul ar trebui lăsat deoparte: „Vă rog să puneți punct numirilor pe criterii politice, oamenilor fără expertiză. Fac apel către colegii din coaliție deoarece acesta este momentul să lăsam politica deoparte, să ne punem la masă și să găsim soluții. Sănătatea noastră nu trebuie să aibă culoare politică! Iar eu, în calitate de parlamentar, asigur sprijin tuturor demersurilor legale care însănătoșesc sistemul sanitar din Caraș-Severin!“.

JCS-A.M.