Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Totul în doar două ore, în noaptea de marţi spre miercuri, când poliţiştii cărăşeni au prins trei conducători auto, unul sub influenţa psihoactivelor, ceilalţi doi sub influenţa alcoolului!

Primul, care circula dinspre Triaj spre Centrul Civic, a fost tras pe dreapta la ora 0.30. Şoferul reşiţean de 23 de ani a obţinut un rezultat pozitiv la una dintre substanţele psihoactive, la aparatul DrugTest.

Al doilea a fost prins la Oţelu Roşu, la ora 1.00, pe strada Oţelarilor. Şoferul, un bărbat de 54 de ani din localitate, avea o alcoolemie de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat, rezultat indicat în urma testării cu aparatul etilotest.

În cel de-al treilea caz, la ora 2.30, poliţiştii rutieri au tras pe dreapta autoturismul condus de un tânăr de 25 de ani, pe pasajul superior Lunca Bârzavei din Reşiţa. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 1,17 mg/l alcool pur în aerul expirat.

„Toți cei trei conducători auto au fost conduși la cea mai apropiată unitate medicală unde le-au fost prelevate mostre biologice pentru stabilirea concentrației de alcool și substanțe în organism. De asemenea, acestora li s-au reținut permisele de conducere, iar polițiștii au întocmit dosare penale si continuă cercetările în toate cele trei cazuri“, transmite Poliţia Caraș-Severin, cu precizarea că, dacă îmbibaţia alcoolică este de peste 0,80 grame pe litru alcool pur în sânge, în momentul prelevării probelor, persoana în cauză riscă pedeapsa închisorii de la 1 la 5 ani sau amenda penală. Aceeaşi pedeapsă se aplică şi în cazul substanțelor psihoactive.

„Dacă persoana aflată în una dintre situațiile prezentate efectuează transport public de persoane, transport de substanțe sau produse periculoase ori se află în procesul de instruire practică a unor persoane pentru obținerea permisului de conducere sau în timpul desfășurării probelor practice ale examenului pentru obținerea permisului de conducere, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani. În primele 6 luni din acest an, pe drumurile publice din Caraș-Severin s-au produs șase accidente rutiere pe fondul consumului de alcool sau al altor substanțe la volan, două persoane decedând, iar alte șase suferind vătămări corporale care au necesitat îngrijiri medicale și spitalizare“, a precizat IPJ.

JCS-A.M.