Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Lucrările de infrastructură de mare anvergură, derulate în această perioadă la Reșița, scot din nou la iveală muniții rămase neexplodate, cel mai probabil din perioada celui de-al Doilea Război Mondial!

În mai puțin de o săptămână, au fost descoperite două bombe de aruncător, calibru 120 mm, una joi, 16 februarie, cealaltă luni, 20 februarie. Echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Semenic“ al județului Caraș-Severin a intervenit, în cele două zile, pentru asanarea celor două bombe aruncător.

„Muniția a fost cercetată, identificată, ridicată, transportată și depozitată în siguranță, în vederea distrugerii ei ulterioare. Pompierii militari cărășeni reamintesc persoanelor care execută diferite activități și depistează muniții, să sisteze imediat lucrările, să îndepărteze întregul personal din zona periculoasă și să anunțe de urgență, prin intermediul numărului unic 112, serviciile de urgență profesioniste. (…) Pentru prevenirea producerii unor evenimente cu urmări negative, în cazul descoperirii unor elemente de muniție neexplodată, anunțați imediat evenimentul, telefonând la numărul unic pentru apeluri de urgență – 112 și respectați cu strictețe următoarele reguli: nu le atingeți, nu le loviți şi nu le mișcați; nu le introduceți în foc; nu le tăiați; nu le folosiți pentru improvizarea diferitelor unelte sau ornamente; nu lăsați copiii să le folosească pentru joacă!“, au transmis cei de la ISU.

JCS-A.M.