Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Prestigiosul colegiu național, clădire veche de peste 100 de ani, a fost consolidat, totul cu fonduri de la bugetul municipiului Caransebeș!

Asta după ce, cu ceva timp în urmă, planșeul cabinetului de Literatură de la parter a căzut, din fericire, într-un moment când sala era goală. Pentru a nu se mai înregistra astfel de incidente, municipalitatea a alocat 800 de mii de lei din bugetul local pentru lucrări de consolidare pe toate nivelurile clădirii monument istoric. Iar zilele trecute a avut loc recepția finală a lucrărilor de consolidare a clădirii principale a Colegiului Național “Traian Doda”.

„Această lucrare complexă a fost finalizată după mai bine de 6 luni de muncă. S-a intervenit pe toate nivelurile, de la subsol până la etajul 2, iar acum pot fi folosite toate sălile de clasă, fără a mai reprezenta un pericol pentru elevi. Întreaga investiție a fost suportată din bugetul local al municipiului Caransebeș.”, a precizat primarul Felix Borcean, potrivit căruia s-au realizat cadre de consolidare ale construcției din beton armat, dar și lucrări de tencuire, gletuire și zugrăvire, precum și de refacere a pardoselilor în mai multe săli de clasă.

În 2024, Colegiul Național “Traian Doda” aniversează 110 ani de funcționare, toți în aceeași locație, inițiativa unui liceu la Caransebeș aparținându-i celui care dă acum numele instituției de învățământ, generalul Traian Doda.

JCS-R.M.