Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – „Toamna la gugulani”, festivalul producătorilor agricoli care vin în piața din Caransebeș, a debutat astăzi și se va încheia duminică, 9 octombrie!

Ajuns la ediția cu numărul 12, festivalul aduce în fața celor care ajung în Piața Gugulanilor roadele toamnei, așa cum s-a întâmplat și astăzi în prezența primarului Felix Borcean, a viceprimarului Bebe Pasere și a city managerului Florin Bogdea.

Șefa Serviciului Public „Piața Gugulanilor”, Luminița Verdeș, i-a premiat pe producătorii care vin an de an în piață cu produse de calitate. „E un mic gest pe care Primăria Caransebeș și <<Piața Gugulanilor>> îl pot face în semn de respect și prețuire pentru ce fac acești oameni simpli pentru caransebeșeni, aducându-le produse proaspete și curate, de oriunde ar fi, bănățeni și olteni. Premiem gospodarii cu diplome și bani, atât individual cât și pe familii. După cum s-a văzut, producătorii noștri au venit purtând cu mândrie costumele populare din Banat și Oltenia. Sunt oameni care vin de 35 de ani în piață cu produse, sunt oameni pe care-i cunosc de când am venit eu la <<Piața Gugulanilor>>, de 17-18 ani”, a spus Luminița Verdeș.

Producătorii au avut parte și de joc și voie bună, organizatorii având grijă să-i mulțumească atât pe bănățeni, cât și pe olteni. Au urcat pe scena din piață Stana Stepanescu, Maria Hurduzeu și Olguța Berbec cu Remus Novac, iar dansatorii de la „Junii Gugulani” au întregit un spectacol care a încântat asistența, una destul de numeroasă, mai ales că a fost o zi însorită și caldă la Caransebeș.

JCS-R.M.