Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Instanța va fi cea care va decide dacă locațiile din zona centrală a Caransebeșului, deținute de deputatul Dumitru Rujan, vor rămâne sau nu în picioare!

Municipalitatea a notificat firma deputatului și a soției acestuia să elibereze spațiile pe care sunt terasele deoarece le-ar ocupa ilegal, însă disputa a ajuns în instanță, iar acțiunea primăriei a rămas deocamdată în aer. Deputatul Dumitru Rujan a venit ieri în fața legislativului local, la finalul ședinței, pentru a-și expune cazul. „Nu vreau să iau cuvântul în calitate de asociat unic, că nu vreau să se interpreteze că sunt deputat și vin aici ca să fac presiune, dacă știam că azi o să fie pusă în mapa consilierilor această notificare, cu siguranță ar fi fost soția mea aici ca să motiveze motivul acestei cereri. La următoarea ședință va fi aici că se explice motivele și abuzurile pe care Primăria le face în ultimul timp, mai ales la adresa familiei mele și a societății comerciale pe care o conduc împreună cu familia mea. Vreau să vă mulțumesc, dle primar, pentru cum ajutați antreprenorii din Caransebeș!”, a explicat Rujan.

„Păi tocmai ai primit azi (joi-n.r.) autorizație de funcționare!”, a replicat primarul Felix Borcean. „Nu este adevărat!”, a fost răspunsul deputatului, după care s-a răzgândit: „De funcționare, da, după o lună.”

Primarul Caransebeșului a continuat, explicându-i la Rujan că au fost probleme cu documentația depusă la primărie. „Păi nu ai avut actele în regulă. Spune cum l-ai avut prelungit pe ăsta (contractul-n.r.), spune tot, nu numai ce vrei. Citește-ți bine contractul și nu știu de ce n-ai venit tu în consiliu și în 2019 sau 2020, când ți-am prelungit pe patru ani contractul. De ce n-ai venit să spui că se face un abuz?”, a întrebat Borcean.

Întrebare la care Rujan a replicat cu alta: „Eu vreau să vă pun o singură întrebare. Hotărârea Consiliului Local se pune sau nu în aplicare? Ați făcut un abuz, să veniți să-mi demolați o construcție provizorie. Notificarea pe care mi-ați trimis-o e un act administrativ și nu poate fi contestată în instanță.”

„Clauza la tine în contract spune clar că se poate face reziliere cu notificare de 30 de zile. Care e abuzul dacă există această clauză? Acea terasă a ta funcționează ilegal. Dar instanța va decide cine are dreptate.”, a mai spus primarul Borcean, ceea ce l-a făcut pe Rujan să adauge, sigur pe el: „Cu siguranță am dreptate!”

Până una-alta, instanțele sunt în vacanță, moleșite de caniculă, așa că n-ar fi exclus să avem un deznodământ în acest caz prin toamnă, când terasele oricum se închid.

De remarcat ar mai fi că subiectul aproape că i-a plictisit pe aleșii locali prezenți, inclusiv pe cei din partidul deputatului Rujan, niciunul dintre aceștia nefiind interesat să emită vreo opinie pro sau contra.

JCS-R.M.