Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Noua stagiune începe sâmbătă de la ora 11 cu spectacolul pentru copii „Punguța cu doi bani”. Camelia Ghinea semnează adaptarea, regia și scenografia unui spectacol ale cărui repetiții au început încă din vară, în prezent fiind pe ultima sută!

Joi, 22 septembrie, de la ora 19, este programat spectacolul „Contracții”, regizat de Mihai Panaitescu, spectacol care a încheiat stagiunea trecută fiind primit foarte bine de către public. Următoarea premieră va fi „Logodnicele aterizează la Paris” sau „Boeing, Boeing”, spectacol cu două titluri regizat tot de Camelia Ghinea, care va decide și asupra titlului spectacolului. Directorul Teatrului de Vest (TV), Gabriel Ionescu, speră că premiera acestui spectacol va putea avea loc la începutul lunii viitoare. O altă speranță a sa este că, în perioada 18-26 noiembrie, va putea fi organizată a doua ediție a festivalul de teatru „New Wave”.

„Sper să avem susținerea financiară pentru ceea ce ne dorim, lucru despre care am discutat cu domnul Romeo Dunca și am promisiunea că festivalul va putea fi susținut financiar. Până acum și-au confirmat prezența cam toate teatrele naționale din țară”, am aflat de la Gabriel Ionescu. Directorul TV își dorește în festival cel puțin o trupă din străinătate. În cadrul participării teatrului reșițean la festivalul de la Avignon din această vară, Ionescu a remarcat o trupă din Barcelona. Aceasta a jucat spectacolul intitulat „Trash”, denumit astfel deoarece este făcut din lucruri care pot fi reciclate, o trupă pe care și-ar dori-o prezentă în festivalul din luna noiembrie.

JCS-Ionel Ivașcu