Caraş-Severin, Romania

BĂILE HERCULANE – În aceste zile se fac ultimele teste la echipamentele de ultimă generaţie cu care a fost dotat modernul Teatru de Vară din Băile Herculane. Potrivit reprezentanţilor primăriei, până la 1 Mai va avea loc şi recepţia finală!

Lucrările de modernizare la amfiteatrul din parcul Vicol s-au încheiat la sfârşitul anului trecut. În prezent, se fac probe la sistemul de sonorizare, obiectivul fiind dotat cu echipamente de ultimă generaţie şi cu un laser ultraperformant. Potrivit primarului Cristian Miclău, în curând va avea loc şi recepţia finală, mai ales că peste puţin timp se va da startul sezonului turistic în staţiunea de pe Valea Cernei.

„Lucrările de modernizare au debutat în vara anului trecut și au inclus restaurarea completă a vechiului teatru. Acum, Teatrul de Vară din Băile Herculane este un spațiu modern, dotat cu echipamente de ultimă generație, ce va oferi publicului o experiență culturală de excepție. Finalizate în luna decembrie, au depășit planurile inițiale prin includerea unor dotări de ultimă generație: o scenă metalică de mari dimensiuni, un sistem de iluminat performant cu lumini multicolore controlate digital prin mixer, un sistem de sonorizare european de ultimă generație, de asemenea controlat digital şi un video proiector 3D-4K de la unul dintre cei mai mari producători europeni. Sperăm ca recepția să fie finalizată cât mai curând posibil, ideal până la 1 Mai, când tradițional se deschidea sezonul estival în stațiune.“, a precizat, pentru Radio Reșița, reprezentantul firmei care s-a ocupat de teatru, Ionuț Guran.

JCS-Nicoleta Moraru