Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Anul 2022 se va încheia tot cu datorii, iar acest lucru nu va putea fi trecut cu vederea. Afirmația a fost făcută de președintele Consiliului Județean (CJ), Romeo Dunca, cu referire la cele petrecute în ultima ședință de anul acesta a forului pe care-l conduce!

După cum am mai scris, din cele 10 milioane de lei primiți de la guvern, în dispută au fost 3 milioane despre care consilierii PSD susțineau că trebuie dați spitalului. Dunca însă susține că banii sunt ai CJ. „În 2021, noi am dat 11 milioane de lei pentru spital. Aproximativ 7 milioane erau pentru funcționare, iar celelalte 4 pentru susținerea proiectelor europene. Deci sunt bani pe care i-a dat Consiliul Județean, întrucât noi am făcut efectiv plățile. Practic sunt banii noștri, pe care noi i-am împrumutat spitalului în 2021. Acum s-au întors 3 milioane, pe care PSD i-ar fi vrut direcționați la spital pentru a se plăti unele arierate. Așa s-ar fi plătit din datorii și ar fi părut că există performanță din partea doamnei Stancovici. Numai că s-ar fi plătit tot cu bani de la Consiliul Județean, nu din economii și din buna gestiune a managerului”, a declarat Romeo Dunca.

„Din păcate pentru conducerea spitalului, banii pe arierate puși la dispoziție de guvern nu vin până la finalul acestui an în așa fel încât s-o salveze pe doamna Stancovici de la răspunderea că nu și-a respectat obligațiile din contract. Banii vor veni mai târziu, iar anul financiar se va închide tot pe minus, tot cu obiective nerealizate. Ceea ce este foarte grav și nu vom trece asta cu vederea. De aici a apărut acest scandal”, a mai arătat președintele CJ.

Opinia sa a fost ca acești bani să fie direcționați spre investiții unde banii nu sunt suficienți, precum podul de la Dognecea, drumul Răcășdia-Vrăniuț sau cei 2 km de drum de legătură la Ciudanovița. În final însă, întreaga sumă a fost alocată drumului Răcășdia-Vrăniuț.

JCS-Ionel Ivașcu