CARANSEBEŞ – Asta spune primarul Felix Borcean, care e în continuare nedumerit de cum au ajuns aceste locații în mâinile unor societăți private, deși ele au aparținut statului!
Anul acesta, Primăria Caransebeș vrea să dea 2,5 milioane de lei pe terenurile Caromet de lângă motel, asta în condițiile în care nu există o echipă de fotbal a municipalității, ci una privată. Locația ar fi bună pentru terenul de 1 milion de lei obținut de deputatul Silviu Hurduzeu printr-un amendament la legea bugetului pe 2024. Tot de Caromet aparține și Polivalenta din Pipirig, lângă care se află rămășițele unui alt stadion de fotbal, cel al ACH, societate aflată în insolvență.
„Întregul complex Caromet a fost evaluat acum la 2,5 milioane de lei, adică terenul principal, terenul secundar și toate acele clădiri administrative, vestiare și altele, din Teiuș, de lângă motel. Avem în vedere să le cumpărăm, chiar am discutat cu directorul Caromet, am discutat și eu, și viceprimarul, el s-a autoîmpăunat cu această propunere, eu am agreat-o în bugetul local, nu am considerat-o neapărat prioritară atâta vreme cât noi nu avem o echipă de fotbal a primăriei. Achiziția care urmează să se facă anul aceasta ar fi nu neapărat pentru dezvoltarea unei echipe de fotbal, ci pentru amplasarea acelui teren pe care l-am primit în urma acelui amendament la buget făcut de domnul deputat Silviu Hurduzeu, de 1 milion de lei, care ar trebui să se transforme într-o bază sportivă. Ne-am întrebat unde să o plasăm și singurul teren care ne aparține acum e terenul secundar de la Balta, cel de lângă pompieri. Viceprimarul a considerat că în acest an electoral e mai bine să cumpărăm un teren în paragină decât să facem altceva prin oraș și să aibă primaria alte realizări, mult mai vizibile.”, a explicat primarul Felix Borcean.
Nu e prima oară când edilul consideră că toate aceste baze sportive ar fi trebuit să aparțină de drept municipalității, înainte de așa zisele privatizări aparținând statului.
„Eu am o opinie diferită, pertinentă zic eu, toate aceste spații sau imobile ar trebui să fie ale primăriei. Nu știu de ce și în ce modalitate au ajuns pe mâna acestor societăți când a fost făcută acea privatizare și de ce s-a făcut așa, pentru că niciodată aceste spații nu le-au aparținut, au fost societăți care au venit în Caransebeș, care au construit, totul era la stat la vremea respectivă, iar în anii ’90, când s-a făcut privatizarea, au pus mâna pe ele și situația aceasta persistă de ani de zile. Acum suntem nevoiți să ne gândim să le răscumpărăm pe sume foarte mari, din care s-ar putea face multe alte lucruri bune în Caransebeș.”, a mai adăugat primarul Felix Borcean.
JCS-Răzvan Mihalcea