Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Anunțul a fost făcut chiar de primarul Felix Borcean, în ultima ședință a Consiliului Local de la finele anului trecut. Este vorba de Asociația Sportivă Municipală Fotbal Caransebeș, coordonată la un moment dat de oficiali ai Regionalei CFR Timișoara precum Alexandru Silvășan sau liderul sindical Mitică Apostu!

Asociația, una inexistentă ca activitate sportivă în Caransebeș, a contestat în instanță preluarea de către municipalitate a bazei sportive din Parcul Teiuș, iar recent, Curtea de Apel Timișoara i-a dat dreptate, modificând radical soluția dată la Tribunalul Caraș-Severin. Ce-i drept, acordând Primăriei posibilitatea de a face recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție.

„Pe scurt, am pierdut aproape toate construcțiile de la stadion, terenul, pista de atletism, mai e cale de atac, dar… degeaba. Deci tot ce înseamnă stadionul CFR e pierdut la ora actuală. Rămîn în posesia noastră doar terenurile de lângă, cel de handbal, de tenis, cele din spatele tribunei secundare. Procesul e cu Asociația Sportivă Municipală Fotbal Caransebeș (ASMFC). La stadion s-au făcut foarte multe investiții, începând de la tribună, care, mă rog, acum nu mai arată bine, chiar și eu eram tentat să refacem scaunele de pe tribuna principală și de pe cea secundară, n-am mai avut o motivație anume pentru că după cum știți, în momentul de față, echipa de fotbal nu mai este. Acum aproape că-mi pare bine că nu am mai făcut nicio investiție la stadion pentru că erau pierdute, cum sunt și cele de acum, sala de atletism din tribuna principală, deci tot ceea ce înseamnă perimetrul stadionului”, a explicat primarul Felix Borcean.

Întrebat dacă ASMFC are puterea de a se ocupa de baza sportivă, edilul a spus că i-e teamă ca stadionul să nu aibă aceeași soartă ca a altor terenuri sau săli de sport care acum se află în paragină. Totodată, Borcean a adăugat că aceste baze sportive nu trebuiau să ajungă niciodată în proprietate privată, ci trebuiau să rămână ale Caransebeșului.

„Părerea mea e că se va ajunge într-o situație asemănătoare cu cea a celorlalte baze sportive, Caromet și ACH, se vor părăgini. Sau poate vom găsi vreo formă de colaborare ca aceste locuri să rămână cumva vitalizate de activitatea sportivă. Aceste baze sportive nu trebuiau să aibă niciodată un regim privat, ele trebuiau să rămână ale municipiului Caransebeș, începând cu Sala Polivalentă. Uzina nu a fost privată pe vremea lui Ceaușescu ca să revendice tot felul de bunuri, Polivalenta, Stadionul Caromet… Acuși ne trezim că cineva revendică <<Traian Doda>> și nu mai putem să facem școală acolo. Oamenii ăștia parcă nu ar fi trăit în Caransebeș, mă refer și la Silvășan, și la cei de la Caromet, vechii de la Caromet, nu actualii, că ăștia, săracii, n-au nicio legătură cu Caransebeșul”, a mai precizat Felix Borcean.

Ce va fi în final, doar Înalta Curte de Casație și Justiție va spune, și asta după o bună perioadă de timp, procesul anunțându-se unul de durată!

JCS-R.M.

FOTO-Arhivă CAON