Caraş-Severin, Romania

Spuneam cu o săptămână în urmă într-un articol că „Poate că sportul nu mai este pe lista priorităţilor nimănui. Dar asta nu scuză performanţele sportivilor din prezent. Cu toate acestea, la nivelul judeţului Caraş-Severin, sportul de performanţă supravieţuieşte. Depinde de ramura de sport şi nu în ultimul rând de finanţare sau de bazele sportive de care dispune“.

Dar am putea dezvolta ideea că, de cele mai multe ori, primii paşi în sport copilul îi face încă din clasele primare, în cadrul orelor de educaţie fizică şi sport. Din păcate, acest lucru se pare că nu este posibil. Conform programei, în primul semestru al anului şcolar ar fi indicat ca elevii să îşi desfăşoare activităţile sportive pe terenurile de sport din curtea şcolii. Însă, acest lucru este destul de dificil la majoritatea şcolilor reşiţene. Starea acestora este una deplorabilă, existând riscul ca un copil să se lovească în cazul unei căzături. „Este păcat că nu putem face orele de sport în curtea şcolii, mai ales că timpul ar permite acest lucru. Ori în prezent din cauza stării terenului aceste ore le facem în sala de sport“, spunea Sorina Corcoaţă, profesor de educaţie fizică şi sport.

Şi Cristiana Schmaler are aceeaşi părere: „Este normal să ne dorim un spaţiu adecvat desfăşurării în bune condiţii a orelor de sport, dar cu bani proprii este mai greu“.

De reabilitarea terenurilor în mod normal ar trebui să se ocupe Primăria Reşiţa, care însă din lipsă de fonduri nu poate face aceste reparaţii: „Chiar dacă ne dorim foarte mult să avem la toate şcolile un teren de sport de calitate, acest lucru nu este în momentul de faţă posibil. Suntem o primărie săracă, dar cu siguranţă în momentul în care vom avea bani, acest lucru va fi făcut la toate şcolile Reşiţei“, spunea primarul Mihai Stepanescu.

Camelia Giuca
[email protected]