Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Ne referim la cele două baze deținute de firma din Caransebeș, fostul stadion 1 Mai și Sala Polivalentă, aflate într-o continuă stare de degradare, aduse recent în discuție în plenul legislativului local. Discuțiile au apărut atunci când s-a ajuns la stadionul CFR, devenit „privat”, la fel ca cele două baze amintite!

„Am și o chestiune legată de Sala Polivalentă din Pipirig și de fostul stadion 1 Mai din Teiuș. Nu se întâmplă nimic pe acolo, nu cred că nu s-ar putea cumpăra! Cred că și Carometul ar vrea să le vândă la o adică. Nu trebuie să abandonăm ideea unei negocieri!”, le-a transmis liderul grupului PSD, Petru Schinteie, celor din conducerea administrației locale.

Negocieri care au avut deja loc, deocamdată fără rezultat, așa cum a precizat viceprimarul Bebe Pasere: „Am fost cu domnul primar la o negociere la Caromet și ne-au cerut 450.000 de euro pe Sala Polivalentă și 400.000 de euro pe stadion. Eu zic că la o negociere poate ar mai scădea din preț și am ajunge la un preț bun. Problema e că trebuie să ai banii să achiți sala, ca să o poți băga apoi pe o finanțare, să poți să o renovezi. Când o iei, trebuie să o și renovezi ca să o poți folosi, altfel pentru ce o luăm?”

Unii dintre aleșii locali au avansat soluții gen plata în rate sau compensări de impozite, însă deocamdată se așteaptă bugetul pe 2023, atunci când se va ști exact pe ce merg banii Caransebeșului în acest an și care sunt prioritățile investiționale ale municipalității.

JCS-R.M.

FOTO: Arhivă