Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Spitalul Județean de Urgență din Reșița a rămas fără centrală telefonică funcțională, după ce vechiul sistem s-a defectat iremediabil. Managerul unității medicale, Cosmin Librimir, a declarat că problema nu este una nouă, însă în ultimele zile centrala a cedat complet, fără posibilitatea de a mai fi reparată!

Centrala telefonică este în funcțiune nu exact de la începutul spitalului, dar nici departe de atunci. Problemele au fost de ceva vreme, dar acum sistemul s-a defectat complet. Nu se mai găsesc piese de schimb, nici măcar oameni care să o mai poată repara.“, a spus Librimir. Până la instalarea noului sistem, conducerea spitalului a decis achiziționarea de telefoane mobile pentru fiecare secție și ambulatoriu. Numerele acestora vor fi publicate pe site-ul instituției. Managerul afirmă că, potrivit echipei IT, aceste informații ar fi trebuit să fie deja online încă de luni. „Ca soluție pe termen scurt, am luat telefoane mobile pentru fiecare secție. Din ce știu eu, ar trebui deja să fie pe site-ul spitalului, aveam promisiunea că vor fi urcate.“

Pe termen scurt, spitalul va implementa un call center modern care va îmbunătăți semnificativ comunicarea cu pacienții. Acesta va avea funcționalități de redirecționare către secții, programări directe în ambulatoriul de specialitate și notificări automate pentru pacienți. „Se va face programarea prin call center, iar pacientul va fi sunat cu 24-48 de ore înainte de consultație, ca să confirmăm dacă își menține programarea. Vrem, de asemenea, să obținem feedback după consultații, ca să vedem unde ne putem îmbunătăți.“, a explicat Librimir. Costul implementării nu este foarte mare, susține conducerea spitalului. Investiția va fi acoperită din fondurile proprii ale unității. „Va fi o investiție de aproximativ 20.000 de lei pe lună. Serviciul oferit justifică această sumă, mai ales prin eficiența pe care o aduce în relația cu pacienții.“, a adăugat managerul SJUR.

Cele cinci angajate care deserveau fosta centrală telefonică se află în prezent în concediu de odihnă, iar managerul spitalului a dat asigurări că niciuna dintre ele nu va fi disponibilizată: „Două dintre ele dețin cursuri de operare pe calculator și pot fi convertite profesional în registratori medicali. Sau pot rămâne în noul call center, în funcție de ce își doresc și de ce le este mai bine. Vom discuta cu fiecare în parte.“

Librimir a precizat că spitalul se confruntă și cu alte provocări legate de infrastructura digitală. Deși în trecut a existat un proiect de digitalizare, acesta nu a fost finalizat cu succes. „S-a făcut un proiect acum niște ani buni, dar din ce am înțeles, nu a funcționat cum trebuie. Din păcate, nu s-a mai întâmplat nimic în continuare.“, a încheiat managerul spitalului reșițean.

JCS-Denis Dutca

1 Comentariu

  1. Daca s-a rezolvat problema cu telefoane mobile, de ce mai cheltuiti alti bani in plus pe un sistem nefolositor?

    Sau luati acum CASS de la pensionari si mame si aveti bani de nu stiti pe ce cheltuieli cu dedicatie sa folositi?

    Fondul de salarii lunar de 2,6 milioane de euro nu va este suficient cat cheltuiti?

Adaugă comentariu