Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Desființat cu ceva ani în urmă, Compartimentul Oftalmologie din spitalul caransebeșean a fost reînființat prin votul consilierilor locali. Este vorba de un compartiment cu 8 paturi, deservit de 2 medici, 5 asistenți și 3 infirmieri, care se regăsesc deja în organigrama spitalului ce numără aproape 600 de posturi, nu toate ocupate!

„Avem doar un cabinet de oftalmologie în ambulatoriu, care funcționează cu un singur medic. Există riscul ca acest medic să plece, ceea ce ar însemna un real dezavantaj pentru pacienți. Mai mult, numărul de pacienți cronici cu retinopatie diabetică și glaucom este în continuă creștere, necesitând spitalizare, dar s-au prezentat și foarte multe cazuri cu alte probleme oftalmologice ce necesitau monitorizarea stringentă a evoluției bolii. Nu în ultimul rând, solicitările pentru efectuarea fișelor medicale auto, port armă, etc sunt foarte multe.”, a motivat, în nota de fundamentare, directorul medical Loredana Liuba de ce se impune reînființarea Oftalmologiei ca și compartiment.

O decizie bună, în opinia primarului Felix Borcean: „E un lucru bun, la fel cum am considerat când s-a desființat, eu sunt pentru ceea ce hotărăște managerul. Atunci s-a dorit desființarea ei și am zis <<tu ești manager și poți să iei această decizie>>, nu e decizia primarului, la fel cum acum nu mi-o asum eu, că eu am reînființat Oftalmologia!”

Consilierii locali nu au avut nimic de obiectat la propunerea managerului Adrian Dumbravă, astfel că au dat undă verde pentru reînființarea Compartimentului Oftalmologie în Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș.

JCS-R.M.