Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Circul, că despre el este vorba, a dispărut ca prin minune de pe ordinea de zi a celei mai recente ședințe a forului județean!

O ședință fulger, am putea spune, a fost cea extraordinară a Consiliului Județean, de vineri, 17 martie. Și spunem fulger pentru că abia s-au pornit microfoanele și aceasta s-a încheiat. A durat, în total, doar 5 minute, în care putem fi ironici spunând că a durat mai mult citirea numelui celor 7 absenți, decât aprobarea ordinii de zi și a celor două proiecte care, de fapt, vizau cam același lucru.

Aleșii județului s-au întrunit în urma unei adrese prin care municipalitatea reșițeană dorește acordul județului pentru a putea include Centrul Județean de Resurse Caraș-Severin în analiza de nevoi și în cererea de finanțare formulată de Municipiul Reșița, în cadrul unei finanțări prin PNRR, pentru dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe. Și vorbim despre peste 639 de mii de euro, adică undeva la 3,14 milioane de lei, bani nerambursabili în procent de 100% (din totalul cheltuielilor eligibile ale proiectului). Așadar se va depune o singură cerere de finanțare, ce are la bază nevoile unităților de învățământ special avizate de Inspectoratul Școlar Județean și cuprinde centrele școlare de educație incluzivă „Aurora“ Reșița, Caransebeș și „Christiana“ Bocșa.

Spre deosebire de ședințele trecute, nu au existat discuții dincolo de ordinea de zi, proiectele trecând cu unanimitatea celor prezenți.

JCS-A.M.