Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Nemulţumiţi de trendul economiei judeţului, membrii Blocului Naţional Sindical au alcătuit o listă de dorinţe.

În repetate rânduri, preşedintele filialei cărăşene a BNS, Nicolae Drăgan, şi-a arătat nemulţumirea – a sa şi a membrilor sindicatului – cu privire la involuţia economiei judeţului care durează de două decenii, potrivit declaraţiilor avute în şedinţele lunare ale Comisiei de Dialog Social.

„Starea de fapt durează de 26 de ani. E din nou precampanie şi partidele promit soluţii miraculoase pe care le vor scoate din joben pentru o dezvoltare economică furtunoasă, socială şi de altă natură a judeţului. De câte ori am crezut în aleşi, dezamăgirile au venit pe măsură. Am văzut acelaşi film din patru în patru ani, cu aceiaşi oameni care ne tot cer votul. Sper ca acum – când UE se află într-o dilemă economică şi socială – viitorii parlamentari să gândească pentru cetăţeni şi spre binele lor“ a explicat Nicolae Drăgan, preşedintele Blocului Naţional Sindical, filiala Caraş-Severin.

Pentru a oferi o schiţă, un punct de plecare pentru o viitoare strategie, liderul sindical a arătat că, în opinia sa şi a membrilor sindicatului, sunt cinci puncte care ar trebui abordate de urgenţă după instalarea noului Parlament, puncte care să readucă judeţul pe linia de plutire. „În primul rând, trebuie rezolvată infrastructura. În al doilea, trebuie să ne hotărâm ce tip de județ vrem să avem – turistic, industrial sau alt tip. Cred că cei care vor face parte din comisiile viitoare să aibă o strategie clară pentru viitorul Guvern“, a adăugat Drăgan.

O a treia prioritate amintită de sindicalist se referă la repunerea în funcţiune a aeroportului din Caransebeş ca şi componentă a unei infrastructuri necesare pentru dezvoltare economică pe mai multe paliere. „Al patrulea lucru ce este imperios necesar ţine de acceptarea şi dezvoltarea de către factorul politic a parteneriatelor public – privat. Asta ar elimina discriminările de tip politic în afaceri şi economie. Un al cincilea obiectiv şi unul dintre cele mai importante e ca viitorii parlamentari să se bată pentru un activ de care, după mine, ar depinde următorii 20 de ani – relansarea industriei de armament în Reşiţa. Şi s-a văzut că atât la vârful statului cât şi în UE sau NATO există această tendinţă“, a încheiat preşedintele filialei cărăşene a Blocului Naţional Sindical.