Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Deputatul cărășean consideră că nu este oportună închiderea capacităților de producție de energie bazată pe cărbune!

Social-democratul Silviu Hurduzeu a luat atitudine vizavi de subiect: „Nu putem fi de acord cu o astfel de propunere legislativă, care impune termene foarte rapide pentru închiderea capacităților de producție energetică pe bază de cărbune, în condițiile în care chiar Comisia Europeană a spus că putem modifica PNRR. În contextul războiului din Ucraina și a sancțiunilor impuse Federației Ruse, România trebuie să își folosească întreaga capacitate de producție de energie, inclusiv pe bază de cărbune, la fel cum fac și alte state ale UE, unele chiar mai dezvoltate decât țara noastră. Să nu uităm Germania, care este unul dintre cele mai bune exemple“.

Totuși, deputatul cărășean crede că putem renunța, cândva, la cărbune. Dar numai după ce suntem în stare să avem alte surse sustenabile de energie: „Propunerea ministrului Energiei nu are sens, în condițiile în care sunt deja multe state membre UE care redeschid capacități de producție pe bază de cărbune. Înainte de a închide anumite de capacități de producție pe bază de cărbune, trebuie să investim în dezvoltarea unor alte capacități pe bază de energie curată. Întâi să creștem producția de energie verde și abia apoi putem lua în considerare închiderea celor pe bază de cărbune“.

JCS-A.M.