Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Candidatul PSD la funcția de președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin a reacționat după ce în media a apărut o fotografie cu un candidat PNL care ar executa salutul nazist!

„Eu aşa aş face dacă ar apărea dovezi că vreun PSD-ist e admirator de-al lui Hitler sau de-al naziştilor. Cunosc destul de bine legea şi cred că acea poză poate oricând să fie obiectul unui dosar de cercetare penală, dar nu îmi permit eu să dau teme poliţiştilor sau procurorilor, că nu sunt Dunca. Nelu Popa, care a avut declaraţia aceea nefericită şi deplasată cu <<panzerele lui Rommel>> cu care ar trece peste noi, are acum ocazia să dovedească faptul că a fost o greşeală şi să-l dea afară pe acel personaj de la Clubul Sportiv Şcolar Reşiţa. Putem să cădem de acord că un om cu simpatii naziste nu are ce să-i înveţe bun pe copii.“, a declarat Silviu Hurduzeu.

Și Inspectoratul Școlar Caraș-Severin a luat poziție și a transmis: „Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin se dezice de acțiunile domnului Nosal Robert, directorul Clubului Sportiv Școlar Reșița, în urma postărilor inadecvate și ofensatoare cu conținut nazist apărute în spațiul public. Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin condamnă cu fermitate orice formă de manifestare a ideologiilor extremiste, discriminatorii sau care promovează ura de orice fel. Valorile noastre fundamentale sunt bazate pe respect, diversitate, incluziune și toleranță, iar comportamentul domnului Nosal Robert este total contrar acestor principii. Ne distanțăm categoric de acțiunile domnului Nosal Robert și dorim să subliniem că astfel de atitudini nu vor fi tolerate în cadrul instituțiilor noastre. Ne cerem scuze tuturor celor care au fost afectați de aceste postări și reafirmăm angajamentul nostru de a menține un mediu educațional sigur și respectuos pentru toți elevii, profesorii și membrii comunității noastre. Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin va continua să monitorizeze îndeaproape situația și să colaboreze cu toate autoritățile competente pentru a asigura că astfel de incidente nu se vor repeta.“

Comandat de Partidul Social Democrat Caraş-Severin. Executat de NV WOTAN MEDIA. Cod mandatar financiar 21240002