Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Tânăra este dată ca exemplu de colegii pompieri militari, după ce și-a început activitatea ca voluntar, salvator din pasiune, apoi a ajuns coordonator SMURD la ISU!

„Ea este Violeta! Colega noastră și-a început călătoria profesională ca voluntar în cadrul programului <<Salvator din pasiune>>, iar acum este asistent coordonator SMURD în cadrul Centrului Operațional al Inspectoratului pentru Situații de Urgență «Semenic» al județului Caraș-Severin. După ce a absolvit școala postliceală sanitară în anul 2018, Violeta a lucrat într-un laborator de radiologie dentară, dar și-a dat seama că își dorește mai mult: să fie acolo pentru oameni, să-i ajute atunci când au cea mai mare nevoie. Prin intermediul unei cunoștințe, a aflat de programul de voluntariat «Salvator din pasiune» și, fără să stea pe gânduri, a intrat pe site-ul instituției noastre, unde a găsit toate informațiile necesare întocmirii dosarului de înscriere, iar a doua zi s-a prezentat la poarta unității pentru a-l depune. A fost entuziasmată să învețe de la cei mai buni și, deși nu știa prea multe despre activitatea paramedicilor la început, a demonstrat un devotament incredibil.“, a fost prezentarea făcută de cei de la ISU.

„În timpul cursului, cel mai mult mă încânta când ne povesteau din experiențele lor, din cazurile reale la care au intervenit. Îi ascultam cu sufletul la gură și mă gândeam: Doamne, ce meserie minunată au acești oameni îmbrăcați în roșu!“, a mărturisit Violeta.

Timpul ei liber era dedicat voluntariatului, aștepta cu nerăbdare să termine programul de lucru ca să meargă acolo unde simțea că face ceva util, că ajută oamenii, că este un salvator. La sfârșitul anului 2018, a candidat la concursul pentru ocuparea postului de asistent medical principal, moment pe care ea îl numește drept „examenul vieții“. Iar astăzi, Violeta este cea care îi învață pe voluntarii programului, prin cursurile de prim ajutor pe care le organizează și susține cu pasiune și profesionalism.

„Pe lângă faptul ca este formator în asistență medicală de urgență, Violeta participă ca și evaluator național la competiții de descarcerare și prim ajutor. De asemenea, Violeta este de 3 ani voluntară la Fundația pentru SMURD, în cadrul căreia este instructor formator și susține cursuri de prim ajutor. Este dedicată trup și suflet salvării de vieți omenești, făcând totul cu atât de multă pasiune și dăruire încât nu poate spune «Nu!» unei noi sarcini sau provocări! Dacă și tu vrei să faci parte din această echipă extraordinară, te încurajăm să te înscrii în programul «Salvator din pasiune»! Nu rata șansa de a învăța de la cei mai buni și de a contribui la salvarea de vieți!“, este invitația lansată celor aflați pe ultima sută de metri, pentru că 30 septembrie este termenul limită pentru depunerea dosarului – de luni, până vineri, între orele 8.00 și 16.00 –, la sediul inspectoratului, situat în Reșița, pe strada Castanilor nr. 123.

Toate informațiile necesare înscrierii se regăsesc pe pagina de internet a inspectoratului, www.isusemenic.ro, dar se pot obține și apelând numerele de telefon 0255/211.213 și 0766/424.194.

JCS-A.M.

Adaugă comentariu