Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Mai mult, mașina ar fi avut seria de șasiu clonată, fapt pentru care au fost puse în scenă trei percheziții domiciliare la două persoane bănuite că ar fi implicate!

Marți, 15 octombrie, polițiști de la Serviciul de Investigații Criminale au pus în executare trei mandate de percheziție domiciliară la adresele a două persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de falsificarea de instrumente oficiale și înșelăciune privind asigurările.

Polițiștii de la Serviciul de Investigații Criminale Caraș-Severin s-au sesizat din oficiu privind săvârșirea infracțiunii de falsificarea de instrumente oficiale, existând suspiciuni de clonare a unei autoutilitare aflată în posesia unui bărbat de 63 de ani din Reșița, un autovehicul cu aceeași serie de șasiu fiind înmatriculat în același timp și în Norvegia. În data de 25 septembrie 2024, bărbatul de 63 de ani ar fi condus autoturismul respectiv pe DJ 581, înscenând, cu complicitatea unui alt conducător auto în vârstă de 43 de ani, producerea unui accident rutier fără victime, în urma căruia autoturismul cu suspiciune de clonare a seriei de șasiu, estimat la peste 30.000 de euro, a fost distrus în totalitate, prin incendiere, cu scopul însușirii contravalorii poliței de asigurare de răspundere civilă auto. În urma perchezițiilor domiciliare au fost ridicate telefoane mobile și înscrisuri de interes în cauză. În vederea documentării activității infracționale s-a beneficiat de sprijinul polițiștilor de la Centrul de Cooperare Polițienească Internațională. La activități au participat polițiști de la Serviciul de Ordine Publică, Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase și Serviciul pentru Acțiuni Speciale.“, informează Poliția județului.

Cercetările se desfășoară sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Reșița.

JCS-A.M.

Adaugă comentariu