Caraş-Severin, Romania

ADVERTORIAL. Căldura toropitoare din această vară este un semn clar că vedeta ţinutei oricărei femei este încălţămintea prietenoasă şi comodă!

Chiar dacă la primele semne ale sezonului estival ți-ai pregătit picioarele, timpul trece, iar grija pentru aspect trebuie să rămână constantă,
În primul rând, trebuie să scapi de pielea uscată de pe călcâie care se adună, să-ţi hidratezi tălpile şi să nu neglijezi îngrijirea unghiilor.

Pentru a-ţi etala noile sandale, căci sigur ţi-ai diversificat garderoba, înnoieşte-ţi şi aspectul picioarelor şi răsfaţă-le. Începe prin a pune într-un lighean apă caldă pe care o poţi înnobila cu puţină sare amară şi bagă picioarele în apă la înmuiat timp de cel puţin zece minute. Sarea amară va înmuia pielea uscată, care va fi mai uşor de îndepărtat. Totodată, sarea amară are rol calmant şi antimicrobian.

Pregătirea picioarelor continua cu operațiunea de curăţare a pielii moarte de pe tălpi şi călcâie cu o pilă de picioare cu care trebuie să freci tălpile fără să apeşi prea tare. Tălpile vor fi cu atât mai catifelate cu cât vei îndepărta o mare parte din pielea moartă care se usucă excesiv, e aspră şi se poate crăpa. După această etapă vine rândul degetelor și al unghiilor. Începe cu îndepărtarea ojei vechi. Dacă obișnuiești să folosești ojă și iarnă, există posibilitatea ca acestea să fi îngălbenit unghiile din cauza pigmenţilor.

Gălbeneala de pe unghii poate fi eliminată cu o soluţie obţinută din trei linguri cu apă oxigenată la o jumătate de cană cu apă caldă. Înmoaie-ţi unghiile de la picioare în această soluţie timp de câteva minute, apoi folosind o periuţă de dinţi moale, freacă ușor unghiile. O altă variantă care te scapă de unghiile îngălbenite este și zeamă de lămâie pe unghii dacă acestea sunt uşor îngălbenite din cauza ojei.

Dacă unghiile tale sunt îngroşate şi denivelate, este posibil să fie afectate de ciuperca unghiei și, în acest caz, va trebui să urmezi tratament recomandat de un farmacist sau de un medic.

Grija pentru picioare frumoase trebuie să fie permanentă, în special vara, și de aceea este necesar să-ți hidratezi picioarele în fiecare noapte. Așadar, nu uita ca în fiecare seară, după ce ieşi din duş, şterge-ţi picioarele de apă şi aplică o cremă emolientă. Continuă cu o cremă intens hidratantă sau chiar ulei de măsline, pe care să-l aplici pe picioare şi să masezi până intră în piele.

Ultima etapă a înfrumusețării picioarelor tale este alegerea ojei.
Culoarea ojei va fi cea care îți va pune în valoarea încălțămintea, sandalele sau papucii pe care îi poți alege exact pe placul tău dintr-o diversitate de culori și modele oferite de Fashion Days. Definește-ți stilul cu culorile intense, deschise (roşu, roz, corai etc.) sau nuanţe opace (alb-crem sau cobalt) care îți vor evidenția picioarele frumoase prin crearea unui contrast între unghii şi piele. La fel de bine poți aplica pe unghii și nuanţe nude şi lacuri transparente, care vor da unghiilor tale o culoare naturală cât mai frumoasă.