Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – În mod tradiţional, ziua liberă sau minivacanţa de 1 mai era cea care dădea startul unui nou sezon turistic. Nu va fi cazul, în acest an, pentru Hotelul Turist din staţiunea Secu, unde Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Caraş-Severin a dispus oprirea temporară a prestării serviciilor, până la remedierea deficienţelor constatate!

Acestea au fost, potrivit Protecţia Consumatorilor Caraş-Severin: „folosirea, în camerele pregătite pentru primirea turiștilor a unor saltele rupte, pătate, a unor perne și lenjerii pătate, utilizarea unui mobilier prăfuit, neigienizat, în camere; folosirea unor spații de cazare cu igrasie, cu băi neigienizate, cu pânze de păianjeni, fără covorașe antiderapante, cu aplice electrice desprinse parțial de la instalația electrică“, la care s-a adăugat şi lipsa vizei de funcţionare, pe anul în curs, pe autorizaţia de funcţionare emisă de Primăria Municipiului Reşiţa.

Controlul efectuat chiar în prima zi a acestei săptămânii a confirmat, astfel, aspectele semnalate într-o sesizare primită de CJPC. Pe lângă oprirea temporară a prestării serviciului, operatorului economic i-au fost aplicate şi două amenzi contravenţionale în cuantum total de 6.000 de lei.

JCS-Walter Fleck