Caraş-Severin, Romania

GORUIA – Primăria Goruia a cheltuit peste 250.000 de lei pentru întreținerea bisericilor din comună. Ne referim la lucrările pe care primăria le-a executat recent și care au fost acoperite din bugetul local!

Concret, turla bisericii din Giurgiova a fost acoperită cu tablă de cupru, primăria scoțând din buzunar în jur de 110.000 de lei. Sumă la care se adaugă mai recenta investiție în valoare de 20.000 de lei, bani cu care la biserică au fost puse geamuri termopan. Primăria a sprijinit și biserica din Gârliște cu peste 100.000 de lei, bani cu care a fost înlocuită o parte din strane, alocând totodată încă 35.000 de lei pentru pardoseala lăcașului de cult. Concomitent au început lucrările la biserica din Goruia, pentru care, prin grija Secretariatului pentru Culte, s-au primit 200.000 de lei.

„Pe această cale, mulțumesc dlor Silviu Hurduzeu, Ion Mocioalcă și Ionuț Popovici. Cu acești bani, se lucrează la acoperiș care nu este foarte vechi, însă calitatea lucrării lasă de dorit. Pe viitor, pe banii primăriei vom reface turla bisericii, investiția apropiindu-se de 150.000 de lei incluzând TVA. Vom pune tablă de cupru așa cum trebuie, cred că nu s-a mai intervenit de prin anii ‘80”, ne-a declarat primarul Răzvan Văcărescu.

Pe lângă aceste lucrări la bisericile din comună, pentru luna septembrie, la Giurgiova sunt anunțate reparații la rigole și accese la proprietăți pe aproximativ 1 km, lucrări suportate din bugetul local.

JCS-Ionel Ivașcu