Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Imobilul a fost dat în folosință gratuită pe o perioadă de zece ani, printr-o hotărâre a Consiliului Local Reșița!

Având în vedere faptul că în prezent Direcția Județeană de Telecomunicații Speciale își desfășoară activitatea în două spații diferite, ceea ce face dificilă gestionarea activităților specifice unității, în cadrul ședinței ordinare din 30 ianuarie, consilierii locali au aprobat darea în folosința STS a unui imobil situat pe strada Făgărașului nr. 10, în vecinătatea Colegiului Național „Mircea Eliade“. Alcătuit dintr-un teren în suprafață de 5.390 mp și construcția edificată pe acesta – fostă unitate de învățământ – în suprafață construită la sol de 597 mp și suprafață construită desfășurată de 1.791 mp, imobilul va putea fi folosit gratuit în următorii 10 ani, cu preluarea cheltuielilor de utilități.

Predarea-primirea se va realiza pe bază de protocol în termen de cel mult 30 de zile de la data scoaterii din circuitul școlar a imobilului, acesta urmând a fi utilizat după o prealabilă și, mai ales, necesară reamenajare. „Clădirea e în prezent un dezastru, e o școală în care nu s-a întâmplat nimic în ultimii 50 de ani. STS, care e o structură importantă a Statului, urmează să facă un sediu serios acolo.“, a explicat primarul Ioan Popa.

Hotărârea a fost votată și de consilierii PSD, aceiași care, în 31 octombrie 2024, în prima ședință ordinară de la preluarea mandatului, nu au votat luarea la cunoștință de către CL a unui acord de colaborare dintre Municipalitate și STS, în scopul „realizării în comun de activități, servicii, proiecte, care să conducă la asigurarea de servicii de tehnologia informației și de comunicații“.

La vremea respectivă, primarul a pledat pentru aprobarea protocolului, astfel: „Este un proiect solicitat de STS care, prin reprezentantul său regional, a solicitat să-și tragă cablurile prin subteran, cum au făcut și ceilalți operatori de cablu, telefonie și Internet. Mai mult decât atât, la TUR vom face un centru de comandă de monitorizare trafic pentru cele 600-700 de camere video din oraș, iar dânșii solicită să aibă acces la aceste informații pentru că ele pot fi utilizate și de armată, poliție, SRI și alte instituții ale Statului român.“

S-a dovedit, atunci, că nu reticența față de STS a reprezentat motivul neparticipării la vot a consilierilor PSD, ci nemulțumirea că nu li s-a transmis la termen documentația și, în consecință, nu au avut timp să o citească. Ceea ce, având în vedere rezultatul votului, nu a mai fost cazul acum!

JCS-Walter Fleck

Adaugă comentariu