Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Vara aceasta sunt gata lucrările de apă și canal demarate în 2012 și vor fi refăcute drumurile. „Surpriză plăcută în beneficiul cetățenilor!”, în exprimarea lui Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean (CJ)!

Acesta consideră că deși e treaba AquaCaraș, este și meritul instituției pe care o conduce întrucât i-a dat curaj directorului Gheorghe Filipescu să taie în carne vie acolo unde lucrurile n-au funcționat. Dunca se referă la compania germană Ludwig Pfeiffer, cea care se apuca de lucru în 2012, însă… „sunt nemți doar la ei, la noi s-au dovedit balcanici”, în exprimarea lui Dunca. În consecință, Filipescu i-a trimis la plimbare pe nemții balcanici, de finalizarea lucrărilor ocupându-se AquaCaraș. Asta deoarece lucrările au fost realizate în procent de peste 80%, caz în care legea permite operatorului județean să preia frâiele din mers.

Refacerea drumurilor este un alt atribut contractual al societății, atribut care însă depășește competența acesteia. În consecință, AquaCaraș a primit oferte de la toți cei care puteau să refacă drumurile în județ și a ales oferta cea mai bună, care a venit din partea Maxagro. Contractul pentru refacerea drumurilor a fost semnat azi, motiv de bucurie pentru Filipescu, chiar dacă efortul este mare pentru AquaCaraș.

Valoarea lucrărilor pe care AquaCaraș le execută cu forțe proprii la Oravița și Bocșa se ridică la 30 de milioane lei. Mare parte a acestei sume o dă valoarea echipamentelor care trebuie puse în operă, valoare care, în opinia lui Romeo Dunca, trebuie să fi fost motivul pentru care nemții de la Pfeiffer au devenit balcanici. În privința asfaltărilor, acestea nu depășesc valoarea de un milion de lei.

„În termen de 30 de zile de astăzi, orăvițenii vor avea asfaltate toate străzile care au fost sparte din cauza lucrărilor. Apoi vom trece și la Bocșa, acolo unde s-a reziliat contractul cu aceeași companie germană. Până la finalul lunii mai, în Oravița se va circula civilizat și cred că până la finalul lui iunie vom finaliza și Bocșa!”, a încheiat Dunca.

JCS-I.I.