Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Vor funcţiona în judeţ 128 de unităţi de învăţământ cu personalitate juridică, dar și 274 de unităţi de învăţământ arondate şi 9 unităţi conexe pentru activităţi extracurriculare, potrivit informării prezentate de către conducerea Inspectoralului Şcolar!

„Din 76 unităţi administrativ-teritoriale au fost transmise către inspectorat HCL-urile privind aprobarea reţelei şcolare. La rândul lor, toate unităţile de învăţământ au trimis stadiul în care se află pregătirile pentru noul an şcolar.“, a declarat inspectorul general şcolar Lucian Miclău. Potrivit acestuia, o mare parte a disfuncţionalităţilor existente a fost rezolvată, situaţia concretă urmând a fi verificată în cadrul unei inspecţii tematice, în proximitatea datei de 11 septembrie. De asta se vor ocupa inspectorii şcolari, care au şi responsabilitatea de inspector de zonă pentru un număr de 5-9 unităţi de învăţământ cu personalitate juridică.

Am mai reţinut că avem în judeţ 60 de clădiri ale unităţilor de învăţământ care au autorizaţii de securitate la incendiu, 21 care funcţionează fără autorizaţie, 122 echipate cu hidranţi interiori şi exteriori, 46 echipate cu instalaţii şi sisteme de detectare, semnalizare şi alarmare la incendiu şi 281 care au asigurat iluminatul de securitate pentru evacuare în caz de incendiu.

JCS-Walter Fleck