Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Ediția 2024/2025 a campionatului României la fotbal va începe pe 13 iulie și se va desfășura până pe 25 mai anul viitor! Stabilirea meciurilor pentru cele 30 de etape din sezonul regulat s-a făcut după schema profesorului universitar reșițean Gheorghe Popovici!

Principalul beneficiu față de tabela Berger este că o echipă nu va avea la rând trei meciuri acasă sau în deplasare, iar dacă sunt două echipe din același oraș, una să joace acasă, iar cealaltă în deplasare. Schema este invenția profesorului universitar Gheorghe Popovici, care a fost adoptată încă din 2018 în campionatul României, dar și în cele din străinătate. De asemenea, Campionatul European din Germania se desfășoară conform schemei inventate de profesorul reșițean.

„Este o împlinire! Și-n acest an s-a aplicat schema POPOVICI pentru stabilirea programului Ligii I de fotbal din România. Tabela POPOVICI se mai aplică în campionatele din Germania, Franța, Anglia și Italia!”, a spus prof. Gheorghe Popovici.

Față de Tabela Berger cunoscută și aplicată, Tabela Popovici este într-o concepție nouă prin care sunt rezolvate trei cerințe de stabilire a țintarului: 1. În primele două etape și în ultimele două etape fiecare echipă joacă un meci acasă și unul în deplasare; 2. Pe parcursul unui tur (sau retur) fiecare echipă are doar o singură dată două meciuri consecutive acasă sau în deplasare; 3. În ultima etapă din tur și prima din retur, fiecare echipă va juca un meci acasă / deplasare și, respectiv, unul în deplasare / acasă; în acest mod NU vor mai fi trei meciuri consecutive acasă sau în deplasare între tur și retur! Aceste cerințe, astăzi, NU sunt rezolvate prin folosirea Tabelei Berger! Tabela Popovici are un algoritm propriu pentru toate situațiile de la 6 echipe la 22 de echipe. Desigur, dacă este necesar, algoritmul Tabelei Popovici poate fi aplicat și la un număr mai mare de echipe.

JCS-Ștefan Moraru

Adaugă comentariu