Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Investiția aparține Primăriei Caransebeș, astfel că din această săptămână cei aproape 1200 de elevi au din nou acces la consultații și tratamente dentare gratuite!

Noul scaun stomatologic, care a costat mai bine de 3.000 de euro, a fost montat la finalul săptămânii trecute, iar copiii pot beneficia de acum înainte de intervenții precum sigilări, detartraje, tratament carii sau extracții dentare, în toate situațiile acestea fiind gratuite.

„Trebuie să ne ocupăm și de sănătatea elevilor, aici la Colegiul Național <<C.D Loga>> avem un alt cabinet dentar, și iată că azi (vineri, 10 martie – n.r.) se montează noul scaun stomatologic. Din ce am discutat cu medicii de aici, noul scaun de la cabinetul dentar deservește un număr foarte mare de copii anual, undeva la 1000, e un trafic destul de mare și faptul că sunt consultații și tratamente gratuite e un lucru extraordinar. Sigur că și noi trebuie să-i ajutăm și să le oferim condițiile cele mai bune, astfel că am achiziționat acest scaun stomatologic cu peste 3 mii de euro și sper să aibă o rezistență cât mai mare în timp.”, a explicat primarul Felix Borcean, care a asistat la montarea noului echipament.

Un astfel de scaun stomatologic a fost cumpărat cu ceva timp în urmă și la celălalt colegiu național din Caransebeș, „Traian Doda”, investiția aparținând tot administrației locale.

JCS-R.M.