Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – După ce s-a bucurat de amendamentul salvator, care i-a șters arieratele de peste 14,6 milioane de lei, unitatea medicală a adunat din nou arierate. Deocamdată 2 milioane, suficiente cât să fie din nou cu conturile blocate!

Previziunile sumbre ale președintelui Consiliului Județean, Romeo Dunca, și ale președintelui Consiliului de Administrație al Spitalului Județean de Urgență Reșița, Paul Purea, încep să se adeverească pentru că nici bine n-a scăpat de vechile datorii, că unitatea sanitară are deja altele devenite arierate.

„Doamna Stancovici trebuie să plece învârtindu-se, notează Romeo Dunca. Acest lucru trebuie să se întâmple urgent! La pachet cu <<catastrofa>> de la Economic care nu mai departe de azi a pus din nou județul în situația de a risca a nu mai putea face plăți. Prin simplul fapt că nu e în stare, și asta în mod repetat, să trimită la timp și corect situațiile dezastruoase de la spital, care sunt așteptate la finanțe la raportări!“

Cât despre banii veniți de la Guvern, pentru plata arieratelor, șeful județului a precizat: „Veselia a ținut 7 zile. De azi avem din nou arierate în suma de 2.000.000 de lei. Parte din ele ascunse la raportările de la sfârșit de an, azi au ieșit iar la lumină. De mâine, spitalul nostru falimentar e din nou cu conturile blocate, motiv pentru care îl invit pe dl Hurduzeu să pregătească încă un amendament să mai primim ceva bani de pomană de la guvern. În acest timp, armata de profitori din spatele managerului să se pregătească de luptă, pentru a o aduce din nou pe funcție. (…) Sau poate, cine știe, o va lua pe doamna manager ca sfătuitor înțelept, la cabinetul lui parlamentar!“

Romeo Dunca a reiterat ideea că problemele de personal auxiliar ale spitalului ar putea fi rezolvate prin reducerea numărului de paturi de la aproape 900 câte sunt azi, la maximum 700: „Era posibil în spitalul nostru prost gestionat, de vreme ce gradul de acoperire este de ani de zile sub 40%. Această sugestie, chiar rugăminte, am adresat-o de mai multe ori încă din 2021 cu ocazia mai multor vizite pe secții alături de membrii din CA. O singură data cineva a sunat si a susținut necesitatea angajării unui preot și după o munca scurta de lămurire am semnat pe loc documentul!“ De fapt, postul de preot a fost aprobat în cea mai recentă ședință ordinară a forului județean, din 30 martie.

Președintele CJ s-a declarat însă optimist că membrii CA al SJUR vor înțelege, în ședința de astăzi, „cât de urgent e să ne scăpăm de acest centru de conducere catastrofal“.

JCS-A.M.