Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – E vorba de șapte proiecte aprobate marți de aleșii locali, cele mai multe pentru reabilitarea și dotarea infrastructurii de învățământ din municipiu!

Pe scurt, e vorba de  DALI-urile (Documentație de Avizare a Lucrărilor de Intervenție) pentru reabilitarea energetică a Școlii Generale 2, Școlii Generale 8, Grădiniței PP4 (foto), Liceului Tehnologic „Decebal” și a fostului internat de la „Traian Doda”. „Se și recompartimentează internatul sau vorbim doar de instalații?”, a întrebat consilierul Petru Schinteie, primarul Felix Borcean venind prompt cu răspunsul: „E reabilitare energetică, adică toate instalațiile, plus geamuri, acoperiș, panouri solare. De altfel, așa se întâmplă în cazul tuturor acestor clădiri pe care le avem pe Valul Renovării, doar că ați văzut acolo, sunt două categorii de reabilitare, moderată și aprofundată. E vorba de suma pe metru pătrat, la moderată e 420 de euro, la aprofundată e 500 de euro, în funcție de cât de costisitoare sunt lucrările.” În total, pentru cele cinci clădiri ar fi vorba de investiții totale, prin PNRR, de peste 30 de milioane de lei.

Tot marți a fost aprobat și un alt proiect care va fi depus în scurt, timp, cu privire la dotarea cu echipamente TIC, mobilier și material educaționale și sportive a unităților de învățământ din Caransebeș, inclusiv Clubul Sportiv Școlar și Clubul Copiilor. În acest caz, valoarea totală e de peste 12,6 milioane de lei. „Clubul Copiilor nu e în administrarea noastră, de aceea a trebuit să facem acest parteneriat, ca să poată fi și ei incluși în proiectul mare de dotare cu echipamente și mobilier pentru toate unitățile de învățământ din Caransebeș. Practic, vorbim de renovarea întregii infrastructuri de învățământ din municipiu. Numai noi și Reșița am depus pe componenta asta din PNRR, restul din județ nu.”, a mai adăugat edilul.

JCS-R.M.