Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Asta au reușit să tragă pe dreapta polițiștii, pe drumurile publice din județ. Totul în 25 iunie, cu o zi înaintea Zilei internațională împotriva consumului și traficului ilicit de droguri (26 iunie). Autoritățile ne-au vorbit despre cinci dintre ele!

Constatările au debutat în toiul nopții când, la ora 0.50, oamenii legii au oprit pentru control, pe Calea Severinului din municipiul Caransebeș, autoturismul condus de un tânăr de 24 de ani în cazul căruia, în urma testării cu aparatul DrugTest, a rezultat că acesta consumase substanțe psihoactive. În plus, la controlul autovehiculului, a fost găsit un recipient cu substanțe vegetale de culoare verde-oliv, susceptibile a fi droguri.

Nu departe a fost prins alt vesel. În jurul orei 4.50, tot pe Calea Severinului, oamenii legii au pus ochii pe un conducător auto de 36 de ani, din localitate, în cazul căruia alcooltestul a indicat un rezultat de 0.64 mg/l alcool pur în aerul expirat. Zece minute mai târziu, alt parfumat la volan, de 34 de ani, a fost tras pe dreapta, alcooltestul indicând rezultatul de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat.

„În toate cele trei cazuri, conducătorii auto au fost conduși la spital în vederea prelevării de mostre biologice, fiind întocmite dosare de cercetare penală, în care se vor continua cercetările“, ne asigură Poliția județului.

Mai pe seară, în jurul orei 20.00, alt vesel a ricoșat din stâlp, pe contrasens, unde a fost oprit de un autoturism condus regulamentar. „În timp ce un bărbat de 65 de ani, conducea un autoturism pe Bulevardul Republicii din Reșița, ar fi pierdut controlul asupra direcției de mers, lovind cu autoturismul un stâlp de iluminat stradal, ulterior pătrunzând pe contrasens și intrând în coliziune cu un autoturism condus regulamentar. La testarea cu aparatul etilotest, a rezultat că bărbatul de 65 de ani avea o alcoolemie de 0.77 mg/alcool pur în aerul expirat. În urma accidentului, acesta a fost rănit ușor. Și în acest caz polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările“, transmit cei de la IPJ Caraș-Severin.

„La ora 16.22, polițiștii rutieri au oprit pentru control pe DN 58, la Carașova, un autoturism care circula dinspre Reșița spre Anina, conducătorul auto, în vârstă de 41 de ani având, la testarea cu aparatul etilotest, o alcoolemie de 0.88 mg/l alcool pur în aerul expirat. Faptă pentru care s-a ales cu dosar penal“, este un alt caz semnalat de polițiști.

În acest context, oamenii legii subliniază că orice cantitate de alcool sau droguri afectează capacitatea de a conduce autovehicule, motiv pentru care recomandă: „Evitați orice consum de alcool și drog când vă urcați la volan! Consecințele pot fi fatale!“.

JCS-A.M.