Caraş-Severin, Romania

NAIDĂȘ – Trei proiecte depuse de Primăria Naidăș țintesc obiective importante din satul Lescovița. Conform primarului Marius Pohanka, valoarea cumulată a acestora se ridică la 8 milioane de lei. Proiectele vizează reabilitarea căminului cultural, a școlii vechi și a dispensarului!

Investiția de la căminul cultural se ridică la 2,7 milioane de lei și prevede reabilitarea energetică a edificiului. Concret, tâmplăria exterioară va fi înlocuită, iar clădirea va fi anvelopată și echipată cu sisteme automate de încălzire și ventilare. De asemenea, vor fi refăcute instalațiile electrice, precum și zonele de acces în clădire și trotuarele din fața acesteia.

În ce privește clădirea vechii școli, proiectul aflat pe masa CNI prevede transformarea acesteia în centru social-educațional. Investiția de 4,2 milioane de lei vizează reabilitarea energetică a clădirii, consolidarea fundației, repararea acoperișului, realizarea de facilități pentru persoane cu dizabilități, precum și amenajarea unui teren de sport în spațiul aferent acesteia.

În privința dispensarului, trebuie spus că a fost mutat într-o altă locație deoarece clădirea acestuia este într-o stare avansată de degradare, necesitând intervenții majore de la fundație până la acoperiș. Odată reabilitată, această clădire își va recăpăta vechea funcționalitate. Precizăm că valoarea investiției de aici se ridică la 1,1 milioane de lei.

Primarul Pohanka ne-a vorbit și despre un proiect depus pe Programul „Anghel Saligny”, care vizează reabilitarea mai multor porțiuni de străzi din Naidăș și Lescovița. „Proiectul prevede modernizarea prin asfaltare a 13 străzi adiacente care nu au fost încă reabilitate. Lungimea acestora este de 4,6 km la Naidăș și 2,2 km la Lescovița. Proiectul prevede și reabilitarea trotuarelor, rigolelor și acceselor spre proprietăți”, am mai aflat de la Marius Pohanka.

JCS-Ionel Ivașcu